vidojeva ljubavnica
Svet

9 маја, 2022 21:04

Isplivale tajne o Vidojevom ocu: Evo zašto Arkan nije žalio da Miši Grofu da bogatstvo

Smrt Vidoja Ristovića šokirala je javnost

Vest o iznenadnoj smrti srpskog istoričara umetnosti Vidoja Ristovića, supruga Nikoline Pišek, rastužila je region. On je preminuo u 44. godini, a kako su ranije pisali domaći mediji, Vidoje se nekoliko godina lečio od kardiovaskularnih bolesti na VMA.

Pročitajte: Smrt Vidoja Ristovića potresla Vračar: Komšije progovorile o njegovim poslednjim trenucima

 

View this post on Instagram

 

A post shared by vidojeristovic (@vidojeristovic)

Smrt Vidoja Ristovića duboko pogodila njegovog oca

Vidoje Ristović sin je Viktora Ristovića, zvanog Miša Grof, jednog od najpoznatijih i najbogatijih srpskih antikvara. Miša Grof u svom vlasništvu ima impozantne umetnine, kao i umetničke slike koje vrede čitavo bogatstvo. Neke su vredne čak i po 100 hiljada evra. Sakupljanjem umetnina i antikviteta te njihovom preprodajom počeo je da se bavi devedesetih godina prošlog veka a široj javnosti postao je poznat 2001. godine, kada je Željko Simić, bivši ministar kulture i visoki funkcioner SPS, snimljen dok je iz Ristovićeve kuće krao devize i dragocenosti.

Pročitajte: Prve fotografije Nikoline Pišek: Slomljena od bola i tuge

 

View this post on Instagram

 

A post shared by vidojeristovic (@vidojeristovic)

Arkanov sin pisao je o Miši Grofu, ocu pokojnog Vidoja

Miša Grof bio je i blizak prijatelj Željka Ražnatovića Arkana, a Vojin Ražnatović, Arkanov sin, spominje ga u svojoj knjizi „Priče o mome ocu”.

– Sedeo sam sa tatom 1996. u Beogradu, kad mu je javio Miša Grof da je dobio nekoliko originalnih slika, što bi mnogo zainteresovalo mog oca. Kao malo dete kad sazna da ide u luna-park, tata je iskočio iz fotelje, otišao u sobu po pare i krenuo hitno prema Slaviji, gde je Miša Grof živeo. Jurio je sto na sat i govorio tokom vožnje da jedva čeka da vidi slike. Kada smo došli, Miša Grof je počeo da donosi slike jednu po jednu. Kako je otac moj zinuo, to je trebalo videti. Pita ga otac za jednu: „Koliko za ovu Mišo?“; „Džabe“, našalio se Grof, a onda dodao: „Petnaest hiljada“. Izbroji tu otac pare, stavi gumicu na njih i baci mu ih sa druge strane sobe. Grof sve hvata i stavlja sa strane. Kupi otac tada četiri slike i potroši nekih 35.000 maraka. Taman da pođemo, kada ga Grof iznenadi i kaže da je ostavio najlepšu za kraj. I on stvarno izvadi jednu prelepu sliku gde je Kralj Petar I na konju. I tata mu plati 20.000 maraka za tu jednu sliku – odlomak je iz knjige.

Pročitajte: Muž Nikoline Pišek iznenada je preminuo, voditeljka kroz suze potvrdila tužne vesti

Inače, i Mišin pokojni sin Vidoje, istoričar umetnosti po zanimanju, pre nekoliko godina je kratko vreme držao antikvarnicu u centru Beograda, koju je zatvorio, piše „24sedam.“

Najnovije na portalu Marie Claire

AUTOR: SVET

FOTO: Instagram / Ata Images