Šnicle na Biljanin način svet novine svet portal Antonio Ahel Ata images
Svet

April 17, 2025 15:45

By

Domaćice, zapišite ovaj recept: Specijalitet iz Biljanine kuhinje zbog kog je Aca uvek za stolom na vreme

Šnicle na Biljanin način vole svi ukućani

Popularna pevačica, poznata ne samo po glasu već i po kulinarskim veštinama, podelila je recept za jelo koje se u njenoj porodici oduvek sprema s posebnom pažnjom. Ne čudi što iza tog savršenog zalogaja stoji godina iskustva i ljubavi, jer je Biljana Jevtić još kao devojčica učila tajne kuhinje u porodičnoj kući punoj ukućana, gde je svako imao svoj zadatak. Šnicle na Biljanin način bio je njen…

Šnicle na Biljanin način – Petak u domu rezervisan za ovaj specijalitet 

Danas, njena jela nestaju s tanjira brzinom svetlosti, što je najbolji dokaz da suprug Aca Ilić i sin Ivan itekako uživaju u specijalitetima domaće kuhinje. Upravo zato je petak u njihovom domu rezervisan za zlatno-rumene bečke šnicle, čiju pripremu je Ivan i zabeležio, pa podelio sa pratiocima na Instagramu – uz Biljaninu pesmu i osmeh.

Šnicle na Biljanin način svet novine svet portal

Instagram Screenshot Stori priča

Ukoliko želite da i vašu trpezu ispuni miris iz kuhinje poznatog estradnog para, u nastavku sledi recept koji mami i pogled i apetit – a koji, kako kažu ukućani, “vredi prste da poližete”.

Šnicle na Biljanin način su prste da poližete

Sastojci:

800 g svinjskog buta
200 g brašna
200 g prezli
4 jaja
vegeta
so/biber
ulje
Instagram

Šnicle na Biljanin način svet novine svet portal

Instagram Screenshot Stori priča

Priprema:

Korak 1:

Priprema aparature:
– nož
– daska za sečenje
– čekić za meso
– žica za mućenje
– činija
– viljuška
– tiganj
– tanjir
– tacna (ili dve posude)
– ubrus (ili salveta)

Šnicle na Biljanin način svet novine svet portal

Instagram Screenshot Stori priča

Korak 2:

Svinjski but iseći na lepe šnicle. Ako je meso deblje sečeno, istucati ga čekićem. Zatim začiniti meso solju, biberom i vegetom. Razbiti jaja u činiju i umutiti ih žicom za mućenje. Zatim začiniti umućena jaja solju, biberom i vegetom (ne treba preterati pošto je i meso začinjeno) i još malo umutiti.

Šnicle na Biljanin način svet novine svet portal

Instagram Screenshot Stori priča

Korak 3:

Na jednu polovinu tacne staviti brašno, a na drugu polovinu prezle. Šnicle prvo uvaljati u brašno, pa u jaja i na kraju u prezle.

Korak 4:

U tiganj dodati ulje i zagrejati ga na umerenoj temperaturi. Kada je ulje zagrejano, spustiti pohovane šnicle u njega i peći ih po 3 minuta sa obe strane. Na tanjir stavite ubrus (ili salvetu), da upije višak ulja. Kada su šnicle ispečene, izvaditi ih na tanjir sa ubrusom. Možete ih poslužiti sa pireom.

AUTOR: Svet

FOTO: Antonio Ahel ATA images