Brusketi Jelene Đoković svet novine svet portal (Photo by Clive Brunskill/Getty Images)
Svet

jun 23, 2025 11:20

By

Ništa testo, ništa gluten a bolji od klasičnih brusketa: Letnji specijal Jelene Đoković za obrok bez hleba

Bez obzira na to da li izbegavate gluten ili jednostavno volite da se hranite lagano i zdravo, brusketi Jelene Đoković biće pravo osveženje na vašoj trpezi. U domu slavnog tenisera i njegove supruge, ishrana je pažljivo balansirana – svaki obrok mora biti i hranljiv i ukusan, a estetski izgled nikako ne sme da trpi.

Porodični hit iz kuhinje Đokovića – Brusketi Jelene Đoković od krompira

Jelena Đoković je više puta na društvenim mrežama delila detalje iz porodične kuhinje, pokazujući da se zdrav životni stil može savršeno uklopiti sa uživanjem u hrani. Među omiljenim jelima porodice Đoković našli su se i brusketi Jelene Đoković, posebni po tome što ne sadrže hleb, već im je osnova – krompir!

Brusketi Jelene Đoković svet novine svet portal

Antonio Ahel/ATAImages

Ovaj jednostavan, ali efektan recept Jelena je pronašla na platformi Medical Medium i ubrzo ga uvela u porodični jelovnik, a sada ga možete isprobati i vi.

Brusketi Jelene Đoković svet novine svet portal

ATA images

Sastojci:

2 velika ili 4 mala krompira

2 šolje iseckanog čeri paradajza

2 čena belog luka

5 svežih listova bosiljka

¼ kašičice morske soli

½ soka od limuna

1 kašičica meda (po želji)

morska so i crni biber po ukusu

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jelena Djokovic (@jelenadjokovicndf)

Priprema:

Uključite rernu da se greje na 220°C.

Oljuštite krompir i isecite ga po dužini na kriške, pa poređajte po plehu obloženom papirom za pečenje.

Pecite krompir oko pola sata, dok ne porumeni odozgo.

Umutite sok od limuna, morsku so, beli luk i, ako želite, med, pa tome dodajte iseckan paradajz i promešajte.

Poređajte kriške pečenog krompira na poslužavnik i preko sipajte smesu od paradajza i limunovog soka, pa dodajte sitno seckan bosiljak.

Preko dodajte so i biber po ukusu.

Ovi brusketi Jelene Đoković idealni su kao lagani letnji doručak, zdrava užina ili predjelo koje će osvojiti i najprobirljivije goste – bez griže savesti, ali s puno ukusa.



AUTOR: Svet

FOTO: (Photo by Clive Brunskill/Getty Images)