kuma novaka đokovića
Star

14 Januara, 2022 19:00

SPORTSKI SKANDAL 21. VEKA: Zbog ovog hoće da unište Novaka!

U svakom ćošku planete danas se priča samo o jednom imenu, o Novaku Đokoviću, i njegovoj borbi za „opstanak“ u Melburnu.

NOVAK ĐOKOVIĆ

ATA/IMAGES

Od trenutka kada je na svojim društvenim nalozima objavio informaciju da kreće put Melburna u osvajanje 21. grend slem titule, Novak je izazvao pravu medijsku lavinu, osim njegove borbe koju vode njegovi advokati, protesta njegove porodice, bitku vode i njegovi fanovi iz čitavog sveta po društvenim mrežama. Odvija se prava medijska drama na svim kanalima i po svim ćoškovima ove planete zbog Novaka.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Novak Djokovic (@djokernole)

Naime, najbolji teniser sveta bi trijumfom na Australijen openu (17-30 januara) pretekao Rodžera Federera i Rafaela Nadala s kojima deli prvo mesto po broju osvojenih grend slem pehara (20).

Po sletanju aviona, Novaka je sačekalo šokantno saznanje. Vlada Viktorije ga je odbila za vizu pošto je utvrđeno da je tražio pogrešan tip vize, što odmah prenosi portal „The Age“ pod šokantnim naslovom „Problemi sa vizom odlažu Đokovićev ulazak u Australiju“, zatim najboljeg reketa sveta, kako saznajemo,  zadržavaju čitavu noć na granici proveravajući mu medicinsku dokumentaciju.

Iako je dobio medicinsko izuzeće od dve komisije, čime je stekao pravo učešća na predstojećem Australijen Openu, Novaka je na aerodromu u Melburnu sačekao pravi horor!

Dakle, suština njegovog boravka svodi se oko pitanja vakcinacije protiv virusa korona. Naime, prema propisima Australije i države Viktorija u čijem sastavu se nalazi Melburn u kome se odigrava prvi grend slem turnir u sezoni, u zemlju je samo dozvoljen ulazak osobama koji su vakcinisani protiv kovida. Kako Nole, nije ispunio taj uslov, tražio je medicinsko izuzeće, pošto je reč o poverljivim informacijama o zdravstvenom stanju Novaka Đokovića, razlozi za izuzeće nisu navedeni. Dalji razvoj događaja navodi mnoge da prebrzo donesu zaključke, te su navodili da je Novak privilegovan, iako iza odluke australijskih vlasti stoje mišljenja dve medicinske komisije koje su dale zeleno svetlo da mu se odobri učešće na turnir u Melburnu.

NOVAK ĐOKOVIĆ

ATA/IMAGES

Međutim, izazovi u Australiji su tek počeli,smeštaju ga u izbeglički hotel, dok vode sraman proces protiv njega. Nakon što je dočekao Božić u prljavom zatvoru, borba se nastavlja do ponedeljka. Dok svetski mediji razvijaju ozbiljnu polemiku, kako navodno postoje ozbiljne indicije da je dva puta preležao koronu. Novak zatim izlazi iz jezivog izbegličkog hotela, objavljuje prvu zvaničnu informaciju i zahvaljuje se sudiji jer je doneo presudu da mu se vrati viza za boravak u Australiji.

Najveći sportski skandal u 21. veku.

Međutim, nakon samo nekoliko dana, ministar za emigraciju Aleks Houk doneo je odluku o navodnoj deportaciji Novaka Đokovića iz zemlje! Ova odluka nesumnjivo spada u jedan od najvećih sportskih skandala u 21. veku.

Kao što smo gore objasnili zaigra li Novak Đoković na Australian Openu turnir i ako ga dobije deseti put u karijeri. Australijanci će u tom slučaju morati da mu podignu – spomenik.

Naime, u slučaju da rekordni, 10. put osvoji prvi Grand Slam sezone (Roy Emerson i Roger Federer osvojili su po šest puta) automatski mora dobiti bistu ispred Rod Laver Arene, središnjeg terena.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Novak Djokovic (@djokernole)

– Jednu stvar mnogi verovatno ne znaju, a to je da, ako jedan igrač osvoji Australian Open deset puta, njegova bista mora se staviti ispred Rod Laver Arene – rekao je srpski trener Dejan Kojić i nastavio:

– To će sada biti velika stvar za teniski svet. Dođe jedan Srbin iz zemlje koja ima sedam milion stanovnika i to će on sada napraviti- rekao je svojevremeno Dejan Kojić.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Novak Djokovic (@djokernole)

Pročitajte: Hajka protiv Novaka podelila planetu, a Marko Đoković se OGLASIO ovom slikom! Evo šta se dešava među braćom!

AUTOR: STAR

FOTO: ATA/IMAGES/INSTAGRAM