Recept Ivane Peters svet novine svet portal
Svet

June 30, 2024 11:45

By

U restoranima je papreno skupo: Ivana Peters pokazala kako ona sprema čuveno mediteransko jelo (recept) 

Recept Ivane Peters za gambori na buzaru jedan je od omiljenih njenoj ćerki Sari

Pevačica Ivana Peters gostovala je sa ćerkom u emisiji “Praktična žena” pa su zajedno spremale gambori na buzaru na njihov način.

Recept Ivane Peters svet novine svet portal

Photo: Antonio Ahel/ATAImages

Recept Ivane Peters vrlo je lak za pripremu

Nekadašnja članica grupe “Tap 011” i “Negativ” rekla je kako ne voli previše vremena da provodi u kuhinji, ali kada se odluči za to, onda se trudi da sprema jela koja voli ona, ali i njena ćerka Sara.

“Ne volim preterano da kuvam, volim da spremam samo neka jela koja baš volim”, rekla je Ivana u emisiji.

Buzara je tradicionalno primorsko jelo koje morate probati. Ovo jelo popularno je duž cele obale Jadranskog mora. Recept Ivane Peters vrlo je jednostavan za pripremu, a poznata pevačica je u emisiji spremala ovo jelo sa krompirom. Gambori će se odlično uklopiti i uz rižoto, testeninu kao i uz tople i hladne salate.

Recept Ivane Peters svet novine svet portal

Praktična žena/Youtube printscreen

Gambori su vrlo jednostavni za pripremu jer ih nije potrebno odmrzavati, gotovi su za samo nekoliko minuta i dostupni su tokom cele godine. Namenjeni su ljubiteljima rakova, kao i onima koji uživaju u laganim obrocima sa ukusom Mediterana.

Sastojci:

1 pakovanje gambora (ili morskih plodova)
1 glavica crnog luka
4 čena belog luka
3-4 krompira

Pročitajte Pripremite malo drugačiji obrok – Gambori s prženim pirinčem

konzerva pelata ili tomato paradajz u tetrapaku
so
biber
peršun
1,5 dl belog vina ( može i manje, po ukusu)
3 do 4 kašike masinovog ulje
tost hleb

Recept Ivane Peters svet novine svet portal

Praktična žena/Youtube printscreen

Priprema:

Iseći crni ouk, u tiganju zagrejati maslinovo ulje, krompir iseći na malo krupnije kocke ili kriške, iseckati i beli luk, papriku takođe. Staviti sve zajedno u zagrejani tiganj i dinstati, dodati himalajsku so, malo bibera (po želji), malo doliti vode i poklopiti da se dinsta na tihoj vatri oko 30 min.

U drugi tiganj ili šerpu sipati maslinovo ulje, zagrejati, dodati iseckan crni i beli luk i dinstati dok ne postane staklast, zatim dodati paradajz sok, može i pire, a može i sok od paradajza u zavisnosti ko šta ima i voli više.

Recept Ivane Peters svet novine svet portal

Praktična žena/Youtube printscreen

Promešati sa lukom, dodati očišćene gambore, dodati malo belog vina. kada luk porumeni, dodati gambore i ostaviti da se krčka na tihoj vatri oko 20 minuta. Poklopiti i ostaviti da se sve udinsta, dok se ne zgusne (dok vino ne ispari). Dodati peršunovog lišća po ukusu.

Recept Ivane Peters svet novine svet portal

Praktična žena/Youtube printscreen

 

AUTOR: Svet

FOTO: ATA images, youtube printscreen