Ručak Slavice Rokvić bez mesa
Svet

December 29, 2023 11:46

By

Gostima obavezno servirajte ovo jelo: Slavica Rokvić predstavlja lagan ručak bez mesa a siti ste satima posle (foto)

Ručak Slavice Rokvić bez mesa je idelan i lagan obrok za celu porodicu

Ručak Slavice Rokvić bez mesa može da se servira uz bilo koji prilog a uvek je i dobrodošao na njenoj trpezi. Zdrav je, spravljena od kvalitetnog povrća i svi ukućani ga obožavaju…

Ručak Slavice Rokvić bez mesa

Instagram

Instagram

Ručak Slavice Rokvić bez mesa je sve što vam je potrebno na trpezi

Slavica Rokvić, supruga legendarnog i prerano preminulog pevača Marinka Rokvića, odnosno majka pevača Marka i Nikole Rokvića, aktivna je na društvenoj mreži Instagram, gde mnogi s pažnjom prate njene objave. Udovica jednog od omiljenih pevača deli s pratiocima kako izgleda njena svakodnevica, kako uživa s unucima, kao i savete za negu lica i tela i kulinarske trikove.

Pročitajte Ne možete ni da zamislite ovaj ukus – Slavica Rokvić podelila recept za najukusniji namaz, uz prepečeni hleb ide fantazija (foto)

Njeni pratioci posebno uživaju u njenim receptima, proverenim i oprobanim instrukcijama koje za rezultat imaju božanstvena jela, kako slana, tako i slatka!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Slavica Rokvic (@rokvic.slavica)

Ručak Slavice Rokvić bez mesa – Šaren, lagan i zdrav

Sastojci:

800 g patlidžana (možete ga zameniti tikvicama)
350 g paradajza u konzervi
3 dcl soka od paradajza ili 3 sveža
3 čena belog luka
20 listića bosiljka
100 g rendane mocarele
60 g svežeg sira – ovoga puta sam stavila mladi kozji sir
40 g rendanog parmezana
Maslinovo ulje, so

Pročitajte Jutra su nekada mirisala na čokoladu – Slavica Rokvić podelila recept za tortu koju je Marinko obožavao (recept)

Priprema:

Patlidžan iseći na uzdužne ploške, premazati ga maslinovim uljem sa obe strane, ne soliti i u rernu na 180 stepeni 20 minuta. Za to vreme izmešati sve vrste paradajza, prokuvati, posoliti po ukusu, malo mas. ulja, iscepkati 10 listića bosiljka, sitno iseckati dva čena belog luka i pustiti da se ukuva nekih 20 minuta. Sveži sir iseckati na kockice i pomešati sa rendanom mocarelom. Rendani parmezan izmešati sa sitno seckanim čenom belog luka i deset listića bosiljka.

AUTOR: SVET

FOTO: Instagram