Gostima obavezno servirajte ovo jelo: Slavica Rokvić predstavlja lagan ručak bez mesa a siti ste satima posle (foto)
Ručak Slavice Rokvić bez mesa je idelan i lagan obrok za celu porodicu
Ručak Slavice Rokvić bez mesa može da se servira uz bilo koji prilog a uvek je i dobrodošao na njenoj trpezi. Zdrav je, spravljena od kvalitetnog povrća i svi ukućani ga obožavaju…
Slavica Rokvić, supruga legendarnog i prerano preminulog pevača Marinka Rokvića, odnosno majka pevača Marka i Nikole Rokvića, aktivna je na društvenoj mreži Instagram, gde mnogi s pažnjom prate njene objave. Udovica jednog od omiljenih pevača deli s pratiocima kako izgleda njena svakodnevica, kako uživa s unucima, kao i savete za negu lica i tela i kulinarske trikove.
Pročitajte Ne možete ni da zamislite ovaj ukus – Slavica Rokvić podelila recept za najukusniji namaz, uz prepečeni hleb ide fantazija (foto)
Njeni pratioci posebno uživaju u njenim receptima, proverenim i oprobanim instrukcijama koje za rezultat imaju božanstvena jela, kako slana, tako i slatka!
View this post on Instagram
Ručak Slavice Rokvić bez mesa – Šaren, lagan i zdrav
Sastojci:
800 g patlidžana (možete ga zameniti tikvicama)
350 g paradajza u konzervi
3 dcl soka od paradajza ili 3 sveža
3 čena belog luka
20 listića bosiljka
100 g rendane mocarele
60 g svežeg sira – ovoga puta sam stavila mladi kozji sir
40 g rendanog parmezana
Maslinovo ulje, so
Pročitajte Jutra su nekada mirisala na čokoladu – Slavica Rokvić podelila recept za tortu koju je Marinko obožavao (recept)
Priprema:
Patlidžan iseći na uzdužne ploške, premazati ga maslinovim uljem sa obe strane, ne soliti i u rernu na 180 stepeni 20 minuta. Za to vreme izmešati sve vrste paradajza, prokuvati, posoliti po ukusu, malo mas. ulja, iscepkati 10 listića bosiljka, sitno iseckati dva čena belog luka i pustiti da se ukuva nekih 20 minuta. Sveži sir iseckati na kockice i pomešati sa rendanom mocarelom. Rendani parmezan izmešati sa sitno seckanim čenom belog luka i deset listića bosiljka.