Stan Svetlane Bojković
Svet

October 20, 2023 14:50

By

Stan porodice Popadić kao inspiracija: Zavirite u dom Svetlane Bojković (foto)

Stan Svetlane Bojković podseća na onaj iz Boljeg života

Glumačka diva Svetlana Bojković oduvek je važila za damu koja je osvajala harizmom, gracioznošću, otmenošću… Zbog toga je i bilo  za očekivati da živi u domu koji oslikava baš jednu takvu osobu. Stan Svetlane Bojković prepun je umetničkih dela, stilskog nameštaja taman onoliko koliko da domu daje toplu starinsku notu i svetlosti koja je glumici važnija od svega.

Stan Svetlane Bojković

Youtube printscreen

Svetlanin dom smešten je u samom srcu prestonice, kako bi joj pozorišta i svi kulturni sadržaji bili na dohvat ruke. Iako se očekivalo da je u pitanju salonac, slavna glumica gnezdo je svila u potkrovlju od šezdeset kvadrata koje tokom celog dana obasjava sunčeva svetlost.

Pročitajte Boli kada se njih seti gledajući u zidove svog imanja – Ceca Bojković pretužna zbog odluke svoje ćerke FOTO 

– Dovoljno radim da mogu da živim ugodno. To ugodno nije luksuzno, ali je za mene to sasvim dovoljno. Ne vozim kola, nemam ih, živim u centru grada, što sam oduvek želela, ali ja sam tako i odrasla – u Njegoševoj, pa u Pajsijevoj, Strahinjića bana, Kosovskoj, evo sada u Nušićevoj. To je moj životni krug – otkriva glumica.

Stan Svetlane Bojković

Youtube printscreen

Ne može a da se ne primeti da glumičin dom zbog detalja pomalo podeseća na stan porodice Popadić iz Boljeg života. No, glumica tvrdi da inspiraciju za uređenje stana nije tražila ni u jednoj seriji ili filmu koji je snimala, ali ne poriče da joj se stan u kome je oživela lik Emilije Popadić veoma dopao.

Stan Svetlane Bojković

Youtube printscreen

Zidovi glumičinog stana prekriveni su brojnim umetničkim delima, koja su, kako ona tvrdi, uglavnom pokloni.

– Imam dva divna Ćelićeva crteža i jednu njegovu sliku. Moj pokojni suprug Muci Draškić bio je njegov veliki prijatelj. Volim i Duška Otaševića, a imam i njegovu grafiku Nikola Tesla. Veoma draga slika mi je i ulje na platnu Ksenije Divjak, ali sam ga stavila pod staklo jer se u mom domu puši, a reč je o veoma nežnom umetničkom delu. Moj portret je radio Ljuba Milunović, akademski slikar, ali mislim da je Mucijev portret mnogo lepši, što i treba da bude – rekla je jednom prilikom glumica

Stan Svetlane Bojković

Youtube printscreen

Pored brojnih umetničkih dela, glumica poseduje i mnoštvo figura u obliku žabe. Po kineskoj tradiciji, figura žabe u kuću donosi novac i napredak.

Stan Svetlane Bojković

Youtube printscreen

AUTOR: SVET

FOTO: ATA IMAGES, YOUTUBE PRINTSCREEN