Star

14 Aprila, 2021 21:13

STAR Intervju! Cakana: „Saša me NIKAD neće zvati u ŽIRI jer mu nisam po MERI”

Dragica Radosavljević Cakana godinu dana nije uzela mikrofon u ruke iako je i ona imala ponude za takozvane korona žurke. Kaže da je navikla da živi skromno, a samo za STAR otkriva zašto je Saša Popović neće da je angažuje da bude član žirija u „Zvezdama Granda“.

Da li korona i sve ovo što je izazvala utiče na tvoje psihičko zdravlje?

Nisam još uvek depresivna, mada nije vreme ni da budem optimista. Ja radim u kulturnom centru Čukarica, pa imam neku platicu, i moj muž radi, ali nije kao pre. Naši troškovi su mnogo likići… Imamo kuću, stan, dosta je to računa i dažbina. Eto, navikavam se na manje standarde, manje putujem i manje uživam.

Jel ti dosadio odmor?

Jeste, nisam pevala više od godinu dana. Ja sam se vakcinisala i sad polako počinjem da se družim sa ljudima koji imaju antitela ili koji su vakcinisani. Vraćam se polako normalnom toku života. Počela sam da sređujem sebe, radim zube, obilazim dermatologe, kozmetičare… Imam vremena na pretek, u godinama sam, pa sam se pozabavila svojim zdravstvenim stanjem.

Jesi li imala i ti pozive za korona žurke?

– Imala sam pozive za privatne proslave rođendana, ali nisam prihvatala. Ne bojim se da ću ja da se zarazim, već ne želim da radim ako je to zakonom zabranjeno. Verovatno da mnogi mlađi pevači jesu pevali. Meni isto nedostaje pevanje i mnogo sam lagodnije živela dok sam nastupala. Međutim, nisam želela da rizikujem zbog novca. Pa glupo bi bilo da ja posle 35 godina na estradi kukam kako nemam para, a znam da mnogi žive na ivici siromaštva.

 Da li si podržala štrajk muzičara?

Jesam, jer je njima zaista potrebna pomoć pošto nisu članovi udruženja. Loše sam bila shvaćena, pa je bilo dosta negativnih komentara za mene. Nedu Ukraden su isto napali, a žena ništa za sebe nije tražila.

 Sa kim si u kontaktu od pevača, jel ti neko tražio pare na zajam?

– Pa čujem se sa dosta kolega, sa Nedom, Đurišićkom, Bekutom, Romanom, ali niko mi nije kukao da nema ni za hleb. Niko mi nije tražio ni novac, mada mislim da i nije vreme. Degutantno mi je kada pevači javno kukaju i pričaju koliko im para treba da preguraju mesec.

Đani je rekao da mu treba 10.000 evra za mesečne troškove?

Đani je neko ko je veliki humorista i mislim da se on našalio kada je to rekao. Mada, možda je to istina, koliko god to bilo degutantno, možda njemu stvarno treba mesečno 10.000 evra. Ako živiš u Beogradu na vodi i imaš veliku porodicu, sve to mnogo košta. I meni treba 100.000 evra mesečno. Znam Đanija, kako funkcioniše, korektan je, hoće i da pomogne. On je moj sa Kosova, ali se ne družimo puno, pa ne znam baš sve detalje o njegovoj porodici.

Pomenula si Romanu, kako je ona posle svega što joj se desilo?

Čujemo se redovno, samo se nismo videle od kada je došla iz Australije. Mnogo mi je draga, volim taj njen vedar duh. Iskreno da vam kažem, nikada nismo pričale o tome šta je bilo, to je njena intima i mene to ne interesuje. Mi se šalimo i pričamo o opuštenim temama. Prećutno prelazimo preko nekih stvari. Izborila se za sebe i ja to poštujem.

Bila si nerazdvojna sa Mirom Škorić, kakve ste sada?

Bile smo komšinice, zgrada do zgrade na Vračaru. Tada smo redovno pile kafu zajedno. Sada se sretnemo na nekim emisijama i u prolazu. Znam da pomaže Karleuši u pripremi kandidata i drago mi je zbog nje.

Saša Popović okuplja novu ekipu u žiriju, jel očekuješ poziv?

Baš me to mnogo i ne zanima. Čujem, pominje se Zorica Brunclik, mada mene Popović nikada ne bi pozvao, njemu ne odgovara da ja tu budem, jer mu nikad nisam bila pri ruci da me zove. A i ja bih bila prilično rigorozna. Karleuša ima svoj stil i dobra je, komentari su joj jako dobri i dopadaju mi se. Ne volim kada priča kandidatima o težini, visini i oblačenju, jer je to nebitno, ali ona to posmatra i kao gledalac. Zna da narod voli da vidi šta je ko obukao, a ne kako ko peva.

Jel pratiš i dalje Zadrugu?

Moj favorit Vladimir Tomović je ispao i ja zato više ne želim da gledam. Pljuju ga kako je nacionalista, a meni se sviđa što drži do svog porekla. Zameram mu neke istupe, ali nije ni glup ni neškolovan. Da bude diskvalifikovan jer je štrajkovao glađu mi je nebulozno, pa ona Mina se rezala, Zerina i Miljana šišale na ćelavo i nikom ništa. Pa Ša je odmah trebalo izbaciti ako držimo do neke tradicije, a on dečko zastranio, i još vara ženu.

Mnogi navijaju da se vrati Miki Đuričić?

Ako ponovo ubace tog ludaka Mikija, ja ne znam ko to podržava. Dečko pročitao 16 knjiga i filozofira tamo. Ljigav mi je.

Nedavno se pisalo da si izvadila silikone iz grudi?

Sada ću reći pravu istinu o mojim silikonima. Ja nikada u životu nisam stavila silikone u grudi, tako da ih nisam ni vadila. Kada sam bila na Farmi, igrali smo igru istine i Topalko me je zezao kako imam velike grudi i pitao me da li imam silikone. Ja sam u šali rekla da imam, ali da sam ih izvadila. To su svi preneli i godinama prenose, a ja ne mogu da objašnjavam. Nikada mi to nije trebalo.

Jel ti i dalje smeta kada kažu da si baba?

– Smeta mi, jer čim pomenem unučiće, svi pišu Cakana baba, pa što Cecu ne zovu baba i ona ima unuka?! Za nju pišu da je našla novog i mlađeg dečka. Za mene bi napisali ‘Evo je baba, našla dečka!’ Nemam ništa protiv, ja volim što prema Ceci imaju takav odnos, žena izgleda kao avion, ali nemojte mene zvati babom, jer sam baba samo mojim unučićima.

Jesi li bila iznenađena kada su Lečića optužili za silovanje?

Jesam, jer ga poznajem, i njega, i njegovu bivšu ženu Ninu. Uvek dajem podršku zlostavljanim ženama. Mada vidim da su podele velike, da tu devojku sada optužuju da laže. Lečić je uvek bio zgodan i primamljiv za taj svet u kom se kretao. Možda je on pogrešno protumačen. Ne znam, silovanje je nešto najgore što može nekome da se  desi. Sumnjam da bi devojka iz čista mira tako reagovala i optužila ga.

Da li si ti nekad bila u toj situaciji?

Nisam, jer sam možda već tada bila udata i sa detetom. Mada znam za neke koleginice koje su imale probleme, žalile su se, pretpostavljam da je toga dosta bilo. Svaka pevačica je želela da bude dopadljiva i imala je potrebu da se dopadne nekome. Ja sam radila za mangupe svetskog profila, tada sam imala strah što pevam opasnim ljudima poput Arkana, Ćente, Ašanina… Ali nikada sa njima nisam imala problem iako sam bila jako atraktivna. Nisam nikada tražila đavola. Sada se mladim devojkama svašta dešava. Sve imaju silikone i sve su iste, oblače se mnogo slobodnije, pa je verovatno i u tome problem.

AUTOR: Jelena Vujinović/STAR

FOTO: BOJAN VUKOVIĆ/STAR