Jovana Jeremić
Svet

10 Juna, 2021 18:00

SVET intervju! Jovana Jeremić: Nismo imali para za normalan život, muž mi je dosta patio!

Nakon iznenadnog otkaza na Happy televiziji, zbog zanemarivanje trogodišnje ćerke, Jovana Jeremić i dalje vaga čiju poslovnu ponudu će prihvatiti. Ono što je sigurno, jeste da ćemo je uskoro ponovo gledati na malim ekranima. Kako tvrdi, zbog odluke koju je donela se nije pokajala:

“Nisam se pokajala, ta odluka je donesena posle dosta razmišljanja. Taj tempo i toliko obaveza koje su mi bile nametnute nisam mogla da podnesem. Želim da se posvetim Lei i da joj obezbedim bolju budućnost, to je moj glavni cilj.

“Svi žive neke lažne živote i predstavljaju da im je sve idealno”

Ćerka je jedini razlog tvog otkaza?

Što se Lee tiče u poslednjem momentu sam donela odluku, ovo je bio poslednji voz u njenom vaspitavanju i učenju, jer uopšte se ne bi dobro završilo da sam ja nastavila ovako. Ljudi ne shvataju šta znači biti urednik jednog informativnog programa. Kompletno sam se pitala za sve, apsolutno sama sam pozivala goste, pisala teme, niko mi nije pomagao. Ja samo ponedeljak odmorim i ponovo padam u agoniju oko gostiju i svega, to je rad od 24h. Nije normalno da jedna žena vuče toliko, normalno je da imaš tim ljudi. Ja sam godinama to vukla, ali moj privatan život je počeo da trpi, nisam se više posvećivala Lei i njenim potrebama. Mene Lea tera da budem uspešnija, ja nisam rekla da neću raditi više, već samo negde gde ću imati više vremena za nju. Želim ćerki da obezbedim bolju budućnost, da ima i ona više para, da živi u boljem stanu, da jednostavno živi boljim životom.

Da li je muž uticao na tvoju odluku?

Ne, on se meni nije mešao, ali on je dosta patio kao muž Jovane Jeremić. Patio je jer sam bila potpuno posvećena poslu , ja nisam bila venčana za njega nego za Happy. Očekivala sam da moje žrtvovanje, koje je bilo svesno, bude negde i poštovano i plaćeno. Ne kažem da nije, ali sam mislila da će u jednom momentu te tenzije da splasnu, ali one su se samo povećavale i ja sam morala da donesem odluku koja je u skladu sa interesima mog deteta.

Pričala si kako nikad nećeš napustiti Happy, niste mogli da nađete neki balans?

To je istina, to je bila moja televizija, ja sam maštala da ću je jednog dana otkupiti i da će to stvarno biti moja televizija. Ja sam bila venčana za Happy. Jednostavno su se promenile okolnosti, da su se neke stvari promenile, ja nikad ne bih otišla. Na moja mala pleća su natakarene još neke obaveze koje nisam mogla da prihvatim. Ulazim u godine kada ne moram da radim sve i kada mogu da biram, zaslužila sam svojim radom, integritetom i svojim brendom na tržištu medija da mogu da biram. Ne zato što sam kapriciozna, nego zato što znam šta mogu, ja sam novinar informativnog sadržaja, nikakve kulturne emisije i sadržaji zabavnog programa ne dolaze u obzir. Ja mogu da gostujem u takvim projektima, ali ja da ih radim ne dolazi u obzir. Ja u ovom poslu neću više da trpim nijedan pritisak, ako sam to morala da trpim do tridesete, više ne moram. Ja sam sad Jovana Jeremić i hoću da radim ono za šta sam se specijalizovala, a to je informativno novinarstvo.

Kako ti se sviđa tvoja zamena za jutarnji program?

Ja ne poznajem tu devojku, nisam gledala jutarnji. Kada raskrstim sa nečim ja raskristim, bilo mi je potrebno i da se odmorim i stvarno nisam upalila televiziju. Ja iskreno ne znam ni kako se zove devojka.

Aleksandra, to je žena fudbalera…

Ja nisam žena fudbalera, ja sam Jovana Jeremić.

Da li se Marić ljutio zbog tvog odlaska?

Nije se naljutio, sve je razumeo, on je to negde i predosećao. Znao je i video je u meni da sam došla do limita i da je potrebno nešto da se promeni. Jer došla sam u taj period života kad moram da materijalizujem svoj rad, da ne radim za bombone. Kada neko napravi 21 šer, čudo i revoluciju to mora da se poštuje. Imam trideset godina i svom detetu moram da obezbedim stan, automobil i bolje uslove za život.

Jel su ti zamerali nešto na televiziji, tvoje prezentovanje u javnosti?

Ne, za njih me vezuju leepe uspomene, ja sam uvek tu ako im nešto treba. Sve najbolje im želim u životu, ja moram da idem dalje. Ja sam prema njima bila maksimalno korektna.

I za koju televiziju se odlučila, gde ćemo te gledati?

U skorijem periodu ću odlučiti gde ću biti. Dobila sam stvarno dobre ponude.

Da li je istina da si dobila stan od jedne televizije?

Pa odgovor će da bude da je meni sada najvažnije da obezbedim stan svom detetu. To je ono što mi je najvažnije trenutno, stan i dobar automobil i dobri uslovi za život. Lea je to zaslužila jer to joj majka po ceo dan radi. A da li mi je neko obećao ili dao već, to ne želim da komentarišem. Meni ne treba luksuz, ali mi treba da živim normalan život.

Do sad nisi normalno živela? Jel bilo natazanja s finasijama?

Jeste, bilo je natezanje. Ja sam podstanar i vozim ‘Fiat pandu’. Mislim da ja to nisam zaslužila, već mnogo više od toga.

Da li su te kolege podržale u odluci?

Svi. Oduševile su me, dobila sam i veliku podršku od naroda. Mene je narod napravio i šta god u životu budem radila želim da budem njihov glas. Meni novac nije presudan na radnom mestu, već da tu budem sigurna i da budem glasnogovornik naroda. Ja nisam postala voditelj i novinar što sam ćerka uticajnog čoveka, niti nečija švalerka, niti zato što mi je muž badža prepun para, već zato što svoj posao radim vrhunski.

Bilo je tu i poruka mržnje, prozivke, pa čak i pretnje. Kako se nosiš sa tim?

To je normalno, to su kvazi intelektualci, nenadograđene ličnosti, neradnici, koji ništa u životu nisu stekli, koji umeju samo da mrze. Neko je rođen samo da mrzi, a neko da nosi krunu.

Jel te Jelena Karleuša podržala?

Nije mi se javila, ali bez sumnje mislim da me podržava i da mi se javila sigurna sam a bi mi rekla prave savete. Nije me konkretno zvala.

Vas dve imat neku posebnu vezu, bila si joj podrška u najtežim trenucima…

Istina, ali mene su zvale kolege, to nije njena svera.

Da li si dobijala neke bezobrazne ponude za posao?

Nisam, to sam dobijala samo na početku karijere. Svima je potpuno jasno da sam ja čist profesionalac.

Da li je Lea svesna da si dala otkaz i da li je srećnija?

Nije svesna, ali vidi da joj više vremena posećujem i odmah se vide rezultati, propričala je.

Da li sebe kriviš što si dopustila da ti ćerka ispašta?

Pa krivim, naravno, zato sam i dala otkaz. Nisam joj dovoljno vremena posvećivala, to je moja odluka i moja krivica, zato sam rešila da promenim život iz korena.

Jedna si od retkih koja o svojim privatnim problemima priča javno, pogotovu kada je dete u pitanju…

Ja nemam šta da krijem od moje publike, ona je navikla da ima moj život na tacni. Jovana Jeremić je vrlo transparentna, ona nema potrebe nešto da krije. Ne bih bila ovoliko velika zvezde da bilo šta krijem, to je deo mog karaktera, koliko daješ toliko ti se vraća. Svi žive neke lažne živote i predstavljaju da im je sve idealno.

Posle gostovanja na Pink televiziji, mnogi su sigurni da prelaziš upravo tamo?

Sve mogućnosti su otvorene, ja sam završila jednu priču i otvaram sada potpuno jedno novo poglavlje. Nikad ništa nisam radila tajno, sve ponude su otvorene a ja ću izabrati onu koja je u skladu sa interesima mog deteta i sa mojim ciljevima.


Najnovije na portalu Lepota&Zdravlje

AUTOR: KATARINA BOGAVAC/ SVET

FOTO: IVAN VUČIĆEVIĆ, RAJKO RISTIĆ, PRINTSCREEN/YOUTUBE