Pasulj po receptu Zlate Petrović svet novine svet portal Ivan Vučićević
Svet

maj 16, 2025 14:30

By

Mnogi kažu da je sirotinjsko ali je ukusno za medalju: Zlata Petrović podelila recept za jelo koje niko ne odbija

Pasulj po receptu Zlate Petrović nije prost

Pevačica Zlata Petrović uživa u kuvanju hrane za prijatelje i porodicu, a posebno zadovoljstvo joj predstavlja priprema tradicionalnih jela. Pasulj po receptu Zlate Petrović svi obožavaju i recept traže svi koji su ga probali, a ona ga je, kaže, usavršavala godinama.

Zaboravite klasiku – Zlatin pasulj ima poseban šmek

Omiljeno jelo njenih ukućana je, kako sama priznaje, pasulj.

Pasulj po receptu Zlate Petrović svet novine svet portal

Ivan Vučićević

– Ceo život najviše na svetu volim pasulj, kao i moja deca. Ja ga spremam totalno bez zaprške, izbegavam je i u ostalim jelima. Kad spremam čorbast pasulj gledam da ne koristim beli – kaže pevačica.

– Ono što prvo uradim je da dobro operem pasulj, stavim jednom da proključa, onda prospem tu vodu i posle stavim vruću, nikako ne sme da bude hladna. U pasulj potom dodam dve, tri cele, oljuštene glavice crnog luka. Luk vadim kada glavice počnu da se raspadaju – kaže Zlata, pa nastavlja:

Pasulj po receptu Zlate Petrović svet novine svet portal

Getty images/roxanabalint

– Potom, u pasulj dodajem suva rebra i dimljenu slaninu. Ne stavljam ulje, jer je slanina dovoljno masna. Kuvam ga oko dva, dva i po sata, dok se ne raspadne i dobije odgovarajuću gustinu. Na kraju dodam malo soli i suvog začina. Serviram ga u zemljanim posudama uz neku salatu.

Još recepata poznatih možete pronaći OVDE.


AUTOR: Svet

FOTO: Ivan Vučićević