Teja Dora i Novak Đoković svet portal svet
Svet

March 3, 2024 09:00

By

Ona Srbiju predstavlja na Evroviziji: Evo ko je Teja Dora

Teya Dora pobednica Beovizije, u Malme ide sa jasnim ciljem

Finale ovogodišnje Beovizije održalo se sinoć, a u trci za odlazak u Malme učestvovalo je 16 kandidata. Ubedljivu pobedu sa 22 poena odnela je Teya Dora sa pesmom “Ramonda” i ona je predstavnik Srbije na Evroviziji 2024.

Teya Dora pobednica Beovizije svet portal

Antonio Ahel/ATAImages

Teya Dora pobednica Beovizije nije krila iznenađenje zbog pobede

Teya Dora pobednica Beovizije, najviše poena dobila je od sturčnog žirija, dok je po glasovima publike bila druga. Nakon što joj je prošlogodišnji predstavnik Luk Blek dodelio statuu, Teodora je kratko prokomentarisala:

“Mnogo sam zbunjena, ne znam šta da kažem. Ne želim sada nešto pogrešno da kažem. Hvala svima, neću vas razočarati. Pobedićemo!”

Pobednica ovogodišnje Pesme za Evroviziju je za medije izjavila da se oseća fenomenalno, a za Evroviziju je najavila najveći šou.

“Mnogo sam zbunjena. Osećam se fenomenalno i ne mogu da saberem misli. Zahvalna sam svima koji su glasali. Zahvalna sam i žiriju i RTS-u. Napravićemo najveći šou ikada. Nastupam u prvom polufinalu. Ne znam šta bih rekla”, rekla je i dodala da pobedu nije očekivala.

Pročitajte Sloboda nije kriva – Vojin priznao zašto je braku došao kraj

Trenutak kada je “sebi u glavi pobedila” je upravo momenat kada joj je Marija poručila da je spremna za Evroviziju. Na to je posebno ponosna.

“Kada mi je Marija dala 12 poena već sam znala da sam pobedila. Inače, na binu sam izašla sa žvakom u ustima. Baš sam bila zbunjena. Sve ovo je neočekivano bilo za mene. Kada je krenulo glasanje, osetila sam se da sam otišla kući, ali sada polako kapiram šta mi se dešava. Nisam videla majku, nisam nikoga stigla da vidim.”

Teya Dora pobednica Beovizije svet portal

Antonio Ahel/ATAImages

Teya Dora pobednica Beovizije u Malme ide sa jasnim ciljem

Teya Dora pobednica Beovizije je istakla da u Malme ide sa jasnim ciljem, da Evropi kroz Ramondu pokaže koliko su Srbi jaki.

“Poručiću ono što smo poručili ovde ljudima, mislim da su ljudi to prepoznali, a to je kako je jak naš narod. Da je to najveća poruka da mi možemo sve, i nadam se da će to Evropa prepoznati, ne mora ni da prepozna dovoljno je da zna.”

Inspiraciju za numeru “Ramonda” našla je u cvetu Natalijana ramonda koji je endmeska biljka centralnog Balkana. Ovaj cvet ima snažnu simboliku za Srbe, jer predstavlja i simbol Dana primirja u Prvom svetskom ratu.

Teya Dora pobednica Beovizije svet portal

Antonio Ahel/ATAImages

Mnoge poznate ličnosti su pružile podršku ovogodišnjoj pobednici Beovizije, pa je tako Anastasija Ražnatović na Instagramu napisala:

“Bravo mačko, zaslužila si”, napisala je Anastasija svojoj koleginici ali i drugarici i saradniku uz video na kojem Teodora diže pehar.

Marija Šerifović koja je bila i član stručnog žirija, te Teya Dori dala 12 poena, ponosno je na svoj stori stavila našu pobednicu, a pevačica Milica Todorović je poručila:

“Bravo lutko, ti si svet”

Pročitajte Olivera Kovačević progovorila o diskvalifikaciji Breskvice sa Pesme za Evroviziju – Sad je sve jasno

Teodora Pavlovska poznata kao Teya Dora je prvi put bila u žiži interesovanja kada je snimila pesmu “Džanum”, i od tada je jedna od omiljenijih pevačica mlađe generacije. Rođena je 1992. godine u Boru, a završila je muzičku školu u Beogradu, a potom je postala stipendista na koledžu u Bostonu, gde je studirala pevanje. Nakon diplomiranja je jedno vreme živela u Njujorku, a njen talenat je do izražaja i šire publike došao u Srbiji.

Prvobitan fokus joj je bilo komponovanje pesama, a za mnoge naše poznate izvođače je napisala pesme, među kojima su Nataša Bekvalac, Nikolija, Anastasija Ražnatović, Jovana Nikolić i drugi.

Podsetimo, Evrovizija će se održati u Malmeu u Švedskoj od 7. do 11. maja. Nakon pobede Loreen sa pesmom “Tattoo” odlučeno je da domaćin ponovo bude ova zemlja.

Više fotografija sa Beovizije možete pogledati u galeriji ispod:

 

AUTOR: SVET

FOTO: ATA images