Star

March 10, 2022 18:00

By

Groznica zvana Konstrakta! Umetnica preko noći završila u društvu svetskih zvezda!

Misteriozna pobednica na takmičenju “Pesma za Evroviziju”, Ana Đurić, Konstrakta (44) opčinila je celu Evropu.I dok je “In corpore sano” najslušanija pesma u Srbiji, Crnoj Gori, BiH, Severnoj Makedoniji, Hrvatskoj, našla se i na najpopularnijem sajtu za tekstove numera Genius. Konstrakta se tako preko noći obrela u društvu Kanje Vesta, Ed Širana, Kamile Kabeljo, ali i na Instagramu glumice i pevačice Zendaje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Konstrakta Djuric (@konstrakta)

Za sve to vreme, o njoj se gotovo ništa ne zna osim da živi mirnim porodičnim životom na Novom Beogradu sa suprugom arihtektom i univerzitetskim profesorom, sinom Nikolom i ćerkom Lenom.

Svoju diplomu arhitekte Konstrakta nije unovčila, trampila je za ulogu domaćice koja se povestila porodici. Kaže da joj ta uloga veoma prija, da uživa u svojoj kući, ali kreativnosti se nije odrekla pa je godinama aktivna članica grupe Zemlja gruva koja podržava sve autorske projekte svojih muzičara. Tako je Konstrakta i tekst pesme “In corpore sano” napisala sama:

-Pišem retko, pišem sporo, vrtim se oko svake reči. Čak to nekad traje toliko dugo da pesma krene od jedne emocije koju kasnije razvijem u nešto  drugo jer sam i zaboravila odakle sam krenula. Pišem uglavnom u nekoj gužvi jer se tu bolje zašetkam u sebe.Insipiracija  za pisanje je život, stihovi su svuda – priznala je svojevremeno Konstrakta koja je svoje umetničko ime izabrala na neobičan način, inspirisna predavanjem svog profesora na fakultetu.

-S jedne strane, mnogo sam brojala slogove, stihove i pravila neke nove reči, konstruisala, to mi je bilo interesantno. To više ne radim. A sa druge strane u to vreme sam studirala arihtekutu i na predmetu Istorija umetnosti pričalo se o konstuktima, pre svega društvenim. Pa sam ceo svet i sve fenomene gledala kao konstrukt. I sebe i pesme. Eto, nema misterije.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Konstrakta Djuric (@konstrakta)

Između muzike, muža, dece i obaveza upravnika stambene zgrade, ona neguje svoje male rituala:

-Kad god ne brinem ja se odmaram.Obavezno svakog dana popijem sama kafu u nekom kafiću usput. Ali sama.

Da je lavor kupila u radnju sve za 300 dinara već je priznala, a scensku garderobu nabavlja u vintidž šopovima, na Kaleniću, mada ponekad “bljesne i nešto fensi”. Za nju je hrabrost  izdvojiti vreme da misliš svojom glavom, da nisi papagaj, a volela bi  ima više inkranacije, ali ne na smenu nego paralelno.

PRINTSCREEN/YOUTUBE/RTS

A na pitanje za portal Keva.rs šta bi promenila kod sebe, bila je brutalno iskrena:

-Ja sam sama sebi ok. Ok mi je  što mi se tresu butine i nemam sise, ni dupe više nemam. A u sebe bih dodala malo serotonina. Nekad malo više. I često sam preozbiljna i patetična. Tu treba nešto ozbiljnije od serotonina”, rekla je Konstrakta svojevremeno ne sluteći kakva je bomba adrenalina i serotonina čeka plasmanom na Pesmu Evrovizije koja se ove godine održava u Torinu.

Pročitajte: Jovana Jeremić opet šokirala: Voditeljka priznala kada je izgubila nevinost!

 

 

AUTOR: STAR

FOTO: PRINTSCREEN/INSTAGRAM