Recept za hleb Maše Memedović svet portal svet
Svet

April 1, 2024 13:00

By

Hrskavo, mekano i inspirisano Konstraktom: Recept Maše Memedović za hleb za kojim su poludeli baš svi RECEPT

Recept za hleb Maše Memedović za kojim su poludeli baš svi

Nakon što ju je inspirisala Konstrakta Đurić, ćerka Jovana Memedovića, Maša, podelila je omiljen prilog uz jelo. Recept za hleb Maše Memedović vredan je isprobavanja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Maša Memedović (@masamemedovic)

Recept za hleb Maše Memedović jednostavan je

Maša Memedović, ćerka poznatog novinara i voditelja Jovana Memedovića, na društvenim mrežama je veoma popularna, pa od nje možemo naučiti i neke vrlo korisne stvari, čuti modne savete, kao i saznati gde se može kupiti odlična garderoba za malo novca.

Pročitajte Jovana poručila Dragani da ne izigrava žrtvu, pa usledio odgovor – Otkud ti pravo…

Ipak, ona je i odlična domaćica, pa je, inspirisana Anom Đurić Konstraktom, koja je na PZE ’24. mesila hleb na sceni uz pesmu “Novo, bolje”, podelila svoj recept.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Maša Memedović (@masamemedovic)

Recept za hleb Maše Memedović – Sve poslužila uz kajmak i goveđu kobasic, a recept deluje zaista vredno isprobavanja!

Sastojci: 

1 kesica kvasca
Kašičica šećera
Začini po želji (Maša je dodala malo soli)
Mlaka voda, da proradi kvasac

JOŠ recepata poznatih PROČITAJTE OVDE. 

Mere su 1:2, u Mašinom slučaju

2 šolje mlake vode
4 šolje brašna

Recept za hleb Maše Memedović SVET PORTAL SVET

Instagram Screenshot

Maša preporučuje da se mesi po osećaju, ne želite previše lepljivo testo, ni previše suvo

Testo prvo formirate varjačom ili spatulom, a zatim malo rukama da poprimi oblik. Pokrijete i ostavite da odstoji 2h. Za ovaj hleb Maša koristi lonac od livenog gvožđa, koji prethodno zagreje 45 minuta u rerni. Kada naraste, testo postavi na papir za pečenje i rukama formira okrugli oblik. Zatim, nožem napravi procep na površini kako bi se hleb otvorio pri pečenju.

Pročitajte Ovako pripremljen hleb može se jesti kao samostalan obrok – Dragana Mićalović ga pravi bolje od svih (recept)

Hleb se peče 30 minuta na 230 stepeni zatvoren, zatim bez poklopca još 15 minuta. Za kraj, služite sa domaćim kajmakom i kobasicom, pisao je Glossy.

AUTOR: SVET

IZVOR: Glossy

FOTO: Instagram