

Savršen desert za svaku priliku: Recept za tortu sa belom čokoladom i voćem postaće vam omiljen
Torta sa malinama i belom čokoladom idealna je za sve prilike
Torta sa malinama i belom čokoladom je savršen spoj osvežavajućih voćnih i kremastih ukusa, koji će oduševiti sve ljubitelje slatkiša. Sočna kora, bogat i kremast fil sa belom čokoladom, uz dodatak malina, čini ovu tortu pravim užitkom za sva čula. Bilo da je pravite za specijalnu priliku ili jednostavno želite da obradujete sebe i svoje najbliže, ova torta će sigurno biti hit.
Torta sa malinama i belom čokoladom – Savršen desert
Torta sa malinama i belom čokoladom je pravi užitak za ljubitelje voćnih i kremastih poslastica. Evo jednog recepta kako možete da je pripremite:
Sastojci:
Za kore:
* 9 belanaca
* 12 kašika šećera
* 3 kašike mlevenih badema
* 3 kašike brašna
Za fil:
* 500 ml mleka
* 2 pudinga s ukusom vanile
* 250 g putera
* 100 g bele čokolade
* 140 g šećera
* 75 g mlevenog keksa
* 75 g mlevenih badema

Getty Images/Elise Hay
Ostali sastojci:
* 500 ml slatke pavlake
* 200 g malina
* 50 g bele čokolade
* 1 kašika ulja

Getty Images/posonsky
Priprema:
Za pripremu jedne kore umutiti 3 belanceta u čvrst šam postepeno dodajući 4 kašike šećera. Posebno sjediniti 1 kašiku mlevenih badema sa 1 kašikom brašna i varjačom umešati u šam. Okrugli kalup prečnika 22 cm obložiti papirom za pečenje i preručiti u njega smesu za koru. Poravnati je kašikom i peći u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 min. Na isti način od preostalog materijala ispeći još dve kore.
Za pripremu fila u šerpu sipati 350 ml mleka, dodati šećer i kuvati dok ne proključa. U preostalom mleku razmutiti puding od vanile, smesu sipati u ključalo mleko i nadalje kuvati neprekidno mešajući dok se ne zgusne. U vruć puding dodati izlomljenu belu čokoladu i mešati dok se ne otopi. U ohlađeni krem dodati omekšani puter i izmiksati. Na kraju umešati mlevene bademe i keks.
Izdvojiti 250 ml slatke pavlake i umutiti u šlag. U kalup za tortu vratiti prvu koru, premazati je trećinom fila, naneti preko njega polovinu šlaga i odozgo utisnuti trećinu malina. Postupak filovanja ponoviti još jednom i završiti trećom korom. Tortu ostaviti u frižideru da se ohladi i stegne. Izvaditi je iz kalupa, te celu tortu premazati ostatkom fila. Preostalu slatku pavlaku umutiti u šlag i njome premazati tortu. Ukrasiti je malinama i glazurom od bele čokolade (čokoladu otopiti s malo ulja).

Ženja Aćimović
Ove i mnoge druge proverene recepte naći ćete na sajtu Bakina kujna.