Torta sa malinama
Svet

October 21, 2023 11:45

By

Voćna torta sa malinama: Savršena poslastica neodoljivog ukusa

Torta sa malinama – kremasta torta s osvežavajućim bobičastim voćem i kremom od vanile

Posetite poznati domaći kulinarski sajt www.bakinakujna.rs te u bogatoj ponudi proverenih domaćih recepata pronađite svog favorita i pripremite ukusno slano ili slatko jelo za svoju porodicu.

Priprema: 60 min.
Pečenje: 3×20 min.
Mrsno jelo

Sastojci:
Za kore:
* 9 belanaca
* 12 kašika šećera
* 3 kašike brašna

Za fil:
* 1 l mleka
* 9 žumanaca
* 9 kašika šećera
* 5 ravnih kašika brašna
* 5 ravnih kašika gustina
* 2 vanil-šećera
* 100 g crne čokolade
* 100 g bele čokolade
* 250 g putera
* 150 g malina

Za dekoraciju:
* 300 ml slatke pavlake
* 50 g malina

Torta sa malinama

Ženja Aćimovi

Priprema:
1. Za pripremu jedne kore umutiti tri belanceta u čvrst šam postepeno dodajući četiri kašike šećera. Pred kraj mućenja dodati jednu kašiku brašna.

2. Okrugli kalup prečnika 24 cm obložiti papirom za pečenje i izliti u njega smesu za koru. Poravnati je i peći u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta. Na isti način od preostalog materijala ispeći još dve kore.

3. Za pripremu fila, u šerpu sipati 700 ml mleka, dodati šećer i vanil-šećer, pa kuvati dok ne proključa. U preostalom mleku razmutiti žumanca, brašno i gustin, pa smesu sipati u ključalo mleko i nadalje kuvati na umerenoj temperaturi neprekidno mešajući dok se ne zgusne.

4. Toplu kremu podeliti na dva dela, pa u jednu dodati izlomljenu crnu, a u drugu belu čokoladu i mešati dok se čokolada ne otopi. U smesu od crne i bele čokolade dodati po 125 g putera i izmiksati.

5. Prvu koru vratiti u kalup, premazati je tamnim filom, prekriti drugom korom, pa naneti svetli fil, utisnuti maline i prekriti trećom korom.

6. Ohlađenu tortu izvaditi iz kalupa, premazati je umućenom slatkom pavlakom i ukrasiti malinama.

Ovaj i mnoge druge proverene recepte potražite na sajtu www.bakinakujna.rs

Bakina kujna

Ženja Aćimović

AUTOR: SVET

IZVOR: Bakina kujna

FOTO: Ženja Aćimović