Domaći oreo: Kremastiji i ukusniji od kupovnog, savršena poslastica za sve prilike
Domaći oreo – Fini domaći delikatesi
Posetite poznati domaći kulinarski sajt www.bakinakujna.rs te u bogatoj ponudi proverenih domaćih recepata pronađite svog favorita i pripremite ukusno slano ili slatko jelo za svoju porodicu.
za 6 osoba
mrsno jelo
priprema: 35 min.
pečenje: 7 min.
Sastojci:
Za keks:
* 225 g brašna
* 125 g tamnog kakaoa
* 1 kašičica sode bikarbone
* 1/2 kašičice praška za pecivo
* 125 g šećera u prahu
* 125 g margarina
* 1 jaja
Za fil:
* 50 g margarina
* 250 g šećera u prahu
* 4 kašika slatke pavlake
* 1 kašika vanila ekstrakta
Priprema:
1. Najpre napraviti fil. Umutiti margarin sobne temperature sa šećerom u prahu, dodati slatku pavlaku i ekstrakt od vanile.
2. Sastojke dobro umutiti pa smesu staviti u frižider kako bi se dobro ohladila i stegla do korišćenja.
3. Za keksiće izmiksati margarin sa šećerom u prahu. Dodati jaje i sve dobro sjediniti. Na kraju sipati brašno, kakao, prašak za pecivo i sodu bikarbonu te zamesiti testo.
4. Na blago pobrašnjenoj radnoj površini rastanjiti testo i modlicom prečnika 4 cm vaditi krugove. Na svaki krug utisnuti manjom modlicom šaru u obliku zvezde, cvetića, srca…
5. Keksiće poređati u tepsiju obloženu papirom za pečenje pa ih na 180°C peći oko 7 minuta.
6. Sačekati da se ohlade pa ih spajati pripremljenim i ohlađenim filom.
Ove i mnoge druge proverene recepte naći ćete na sajtu
www.bakinakujna.rs
A na kioscima možete pronaći najnoviji broj Bakine kujne! Kupite, čuvajte, kuvajte, jer tu smo zbog vas!