Začinske biljke
Svet

September 18, 2023 11:45

By

Tri isceliteljske biljke za vaš dom: Pročišćavaju vazduh, donose blagostanje i uklapaju se u svaki životni prostor

Začinske biljke mogu oplemeniti prostor

Svaka prostorija izgleda potpuno drugačije ako u nju unesete malo zelenila. Sobne ili enterijerske biljke oplemenjuju svaki stan, kuću, kancelariju, restoran, hotel ili neki drugi zatvoreni prostor. Pojedine su opasne za kućne ljubimce, ali ove koje smo izdvojli za vas su potpuno bezopasne. Ne samo da su savršena dekoracija za dom i baštu, već rasteruju negativnu energiju i povoljno utiču na raspoloženje ukućana.

Začinske biljke

Pexels

Začinske biljke savršeno će se uklopiti u svaki dom, a vi se potrudite da imate bar jednu…

Bosiljak

Ova biljka je savršen dodatak svakom jelu, a uz to divno miriše i dekoriše prostor. Proleće je pravo vreme da ovu biljku posadite, a mnogi smatraju da on tera zle duhove. Drevna verovanja kažu da ukoliko zapalite grančicu bosiljka u svom domu, on predivno miriše i tera negativnu energiju. Bosiljak je višenamenska biljka, a vi ga što pre nabavite i u svom domu.

Začinske biljke

Pexels

Ruzmarin

Ovu biljčicu ne bi bilo loše da imate ukoliko ste započeli novi biznis ili upoznali novu ljubav. Stara verovanja kažu da on olakšava početak, privlači ljubav i požudu, a pored svega i podstiče dobro raspoloženje. Preporučuje se da se ruzmarin gaji kao sobna biljka, koja ima lepu stabljiku i divan miris.

Začinske biljke

Pexels

Lavanda

Jedna od najlepših biljki ikada jeste lavanda. Ona pleni svojim očaravajućim mirisom, a uz to i podstiče raspoloženje. Blagotvorno deluje i protiv nesanice, mnogi je koriste u borbi protiv depresije i nervoze. Možete je imati kao sobno bilje preko zime, a tokom leta je izbacite napolje. Brzo se širi, pa je možete i u zemlju posaditi.

Začinske biljke

Pexels

Začinske biljke definitivno su omiljeni detalj svakog enterije a ponajviše ih možemo videti u kuhinjama vrsnih domaćica. Na vama je da li ćete lavandu držati u predvorju vašeg stana ili kuće, bosiljak i ruzmarin u kuhinji… Varijacija je milion. Prepustite se i ukrasite vaš dom po svom osećaju. Tu sigurno neće biti greške…

AUTOR: SVET

IZVOR: Stil Kurir

FOTO: Pexels