

Zejna podelila recept za Uskršnji kolač koji se priprema za 10 minuta, uspeva čak i početnicima u kuhinji
Uskršnji kolač po Zejninom receptu priprema se brzo i lako
Bliži nam se Vaskrs, a taj dan je za svakog hrišćanina jedan od najznačajnijih dana u godini i on se proslavlja u društvu porodice, pa je i praznična trpeza za taj dan posebna. Pored farbanih, kuvanih jaja i slanih đakonija, poslastice su neizbežne na trpezi, a uskršnji kolač po Zejninom receptu je nešto što će obradovati sve ljubitelje slatkiša.
Pevačica Zejna gostovala je sa svojom ćerkom Kjarom u emisiji “Praktična žena” u kojoj se gledaocima podelila recept za ovaj kolač koji se priprema brzo i lako.
Pročitajte Vaskrs u domu Seke Aleksić ne može da prođe bez ove torte – Veoma je dekorativna i ukusna, a lako se pravi
– To je jedan brzi kolač, za koji bukalno zbućkamo sve sastojke, dodamo neko voće… Može to da se napravi od raznih kombinacija, ali ova je nekako baš lepa, jednostavna, a za pripremu nam treba bukvalno desetak minuta.
Ovu poslalsticu, kako Zejna kaže, deca obožavaju, pa može da se priprema i kada nije Vaskrs, ali je idealna z aovaj praznik, jer je veoma ukusna, a može i lepo da se dekoriše.
Uskršnji kolač koji se priprema brzo i lako
Sastojci za pripremu:
– 130 gr putera
– 130 gr šećera
– 4 jaja
– 300 gr brašna
– 1 prašak za pecivo
– korica limuna
– 500 gr suvog voća
– 150 gr kandirane pomorandže
Za dekoraciju:
– 500 ml slatke pavlake
– žele bombone
Priprema:
Izmiksati maslac i šećer, u to dodati jaja, brašno, prašak za pecivo, koricu limuna, kandirane pomorandže, ostalo suvo voće po izboru. Mogu se koristiti suve brusnice, smokve, breskve… Sve sastojke dobro izmešati, pa istresti u kalup za pečenje. Peći u rerni zagrejanoj na 220 stepeni oko pola sata.
Pečen i ohlađen kolač ukrasiti umućenom slatkom pavlakom i žele bombonama.
Pevačica je ukrašavanje prepustila svojoj prelepoj ćerkici Kjari, koja je uživala dok je pomagala mami, a izgled i ukus kolača su na kraju ispali savršeni.