Voja Brajović pobedio opaku bolest svet portal
Svet

February 10, 2024 22:00

By

Slavni glumac dobio bitku za život: Dijagnoza je bila strašna

Voja Brajović pobedio opaku bolest

Voja Brajović borio se za život i pobedio jednu od najtežih bolesti, sa kojom su mnogi nažalost izgubili bitku. Poznati glumac se u životu suočio sa brojnim zdravstvenim problemima, a najteža od svih dijagnoza bila je ona koju je čuo pre skoro dvadeset godina – tumor na mozgu.

Voja Brajović pobedio opaku bolest svet portal

A.K./ATAImages

Nakon teške borbe Voja Brajović pobedio opaku bolest

Voja Brajović pobedio opaku bolest pre 20 godina, a njegova najteža bitka počela je kada je iskusni glumac osetio kako mu povremeno trne ruka. Isprva je to pokušavao da prenebregne, smatrajući da je reč o premoru ili kakvom drugom bezazlenom simptomu preterane posvećenosti poslu. Međutim, pošto se bol javljao sve češće, Vojislav je odlučio da se ponaša u skladu s odgovornošću, pa je posetio lekara.

Dijagnoza mu je zadala težak udarac, a malo ko bi je podneo na nogama. Olakšavajuća okolnost bila je činjenica da je bolest u začetku, te da ne pokazuje znake ozbiljne progresije.

Po mišljenju stručnjaka, jedna hirurška intervencija dovoljna je za potpuno izlečenje. Voja je tada rešio da iskoristi prvu pauzu između brojnih predstava u kojima je igrao kako bi se podvrgao preporučenoj terapiji.

Naime, Voja je samo dan pre operacije odigrao predstavu, a već sutradan je bio u bolnici i usledila je borba koja je u tom trenutku bila jedina opcija za njega.

Operacija je bila uspešna, a iako Vojislav nije želeo nikoga da opterećuje svojim zdravstvenim problemom, kolege i prijatelji saznali su da se sa njim nešto dešava.

Voja Brajović pobedio opaku bolest svet portal

A.H./ATAImages

Voja Brajović pobedio opaku bolest, a i ranije se susretao sa zdravstvenim problemima

Svojevremeno je Voja Brajović pričao kroz kakve zdravstvene probleme je tokom svog života prošao.

“Imao sam operaciju tumora na mozgu. Jednom sam pao na glavu, polomio sam svih šest vratnih pršljenova, uz to mi je kičma uletila u bazu lobanje. Preležao sam tuberkulozu kad sam bio student, čak sam i Otpisane, a i prije njih jedan film, snimao pod lijekovima. Od tada ne pušim”, izjavio je glumac jednom prilikom.

Pročitajte Sergej Trifunović u središtu skandala – Gledaocu razbio telefon usred predstave, Voja Brajović otkrio sve detalje incidenta

“Ja sam takav pegula, kako Dalmatinci kažu, jedan baksuz, jer sam uvijek imao problema sa zdravljem, od malena do današnjeg dana. Ja sam pokretna medicinska enciklopedija.”

Voja Brajović pobedio opaku bolest svet portal

Antonio Ahel/ATAImages

“Bio sam tako bolešljiv i uvijek na ivici da li ću da opstanem i kao beba i dječak, čak sam i Otpisane, i prije njih jedan film. Bio sam predmet velikih briga svojih roditelja i okoline i zbog toga sam veoma mažen, pažen i voljen. Mislim da me to održalo, i za mene je još uvijek najveća radost kad znam da me neko voli. Zbog tih mojih stvari koje su me snalazile, uvijek me mučilo što ću drugima zadati probleme, brige.”

AUTOR: SVET

FOTO: ATA images