Da li ste spremni za kraljicu jesenje trpeze: Ništa ukusnije od potaža od bundeve uz dodatak ovog magičnog sastojka RECEPT
Vreme je za ukusan potaž od bundeve
Potaž od bundeve je ukusno i kremasto jelo koje savršeno prija u hladnijim danima. Evo jednostavnog recepta uz dodatak krutona i golice koji daju poseban šmek ovom jelu:
Potaž od bundeve – Sastojci:
– 1 kg bundeve (oguljene i narezane na kockice)
– 1 glavica crvenog luka (sitno seckana)
– 2 češnja belog luka (sitno seckanih)
– 1 krompir (narezan na kockice)
– 1 litra povrćnog temeljac (voda u kojoj se kuvalo povrće)
– 200 ml pavlake za kuvanje (opciono)
– So i biber po ukusu
Pročitajte Pravi jesenji užitak – Ukusna krem čorba od bundeve je idealna za hladne dane
– Maslinovo ulje
– Krutoni (narezani hleb prepečen ili pržen i začinjen po ukusu)
– Golica
Priprema:
1. U velikoj šerpi zagrejte malo maslinovog ulja i dodajte crveni luk. Pržite dok ne postane staklast.
2. Dodajte beli luk, bundeve, krompir, so i biber. Pržite još nekoliko minuta.
3. Prelijte povrćnim temeljcem i pustite da se kuha 20-30 minuta, ili dok bundeva i krompir ne omekšaju.
4. Kada je povrće mekano, koristite štapni mikser ili blender da sve izmiksate do glatke teksture.
5. Ako želite kremastiji potaž, dodajte pavlaku za kuvanje i dobro promešajte.
6. Za serviranje, sipajte potaž u tanjire, pospite krutonima i dodajte golice.
Pročitajte Preukusna jesenja poslastica – Mus od bundeve sa krem sirom morate probati
Uživajte u ovom ukusnom jelu!