Životna priča Tatjane Matejaš Tajči
Svet

September 27, 2023 17:10

By

Jugoslovenska zvezda Tajči smogla snage da progovori o zlostavljanju koje je preživela: Krivila je sebe

Životna priča Tatjane Matejaš Tajči je veoma potresna

Pevačica Tatjana Matejaš Tajči bila je jedna od najvećih jugoslovenskih zvezda osamdesetih i početkom devedesetih godina prošlog veka, ali je u jeku najveće popularnosti odlučila da sve napusti i ode u Ameriku.

Životna priča Tatjane Matejaš Tajči

Youtube printscreen

– Taj osećaj pripadnosti sebi, da znam ja sam svoja, a ne nečija tuđa je sigurno bio razlog zbog koga sam odlučila da odem – priznala je Tajči u u podkastu “Skip or Beep” Bravo radija.

Pročitajte Bleda, stara i naborana – Šta se desilo najlepšoj pevačici bivše Jugoslavije, godine je pregazile

Životna priča Tatjane Matejaš Tajči potresla je i voditeljku Tatjanu Jurić, kojoj je nekadašnja pevačica otkrila da je bila sek*ualno zlostavljana, te da dugo nije mogla sebi da oprosti, iako je zlostavljaču oprostila.

Životna priča Tatjane Matejaš Tajči

Youtube printscreen

– Nisam imala alata, to je problem, kako sam ja lično bila isprogramirana okolinom, vremenom, ja sam to potisnula duboko, duboko u sebe… Moja baka je znala reći: “Ja ću to poneti u grob.” Tako da sam odlučila da nikada nikome niti slučajno neću reći, nego da ću to poneti u grob.

Životna priča Tatjane Matejaš Tajči – Mnoge stvari krila od svih

Sve ono kroz šta je prolazila nije želela da otkrije ni majci, jer kako kaže, želela je da je zaštiti, jer bi joj srce puklo da je saznala da je zlostavljana.

Muškarca koji ju je zlostavljao nikada nije prijavila, ne zna čak ni da li je živ. Umesto da se bavi nasilnicima, odlučila je da pomaže žrtvama.

Životna priča Tatjane Matejaš Tajči

Youtube printscreen

– Radim u zatvoru sa ženama koje su svašta prošle, puno gore nego ja. Sa ženama koje su bile totalno roblje. Nažalost, kada policajac zaustavi auto u kojem su dve devojke koje “nekome pripadaju” one ti nikada neće to dati do znanja jer se boje i jer su izmanipulisane. Samim mojim radom s tim ženama ja dajem doprinos da se to menja. Time kako ja odgajam svoja tri sina ja tu vidim svoju odgovornost – rekla je pevačica koja se sada bavi pisanjem knjiga.

IZVOR: JUTARNJI.HR

FOTO: YOUTUBE PRINTSCREEN