

Ako ste umorni od teške zimske hrane, recept Danine Jeftić će vas oduševiti: Piletina pripremljena na ovaj način svima će se dopasti
Recept Danine Jeftić za piletinu sa povrćem odličan je
Glumica Danina Jeftić srca publike je osvojila ulogom Rose u filmu „Montevideo, Bog te video“. Jednom prilikom je gostovala kod poznate voditeljke Nataše Pavlović u emisiji „Praktična žena“ gde je spremala piletinu u voku sa raznovrsnim povrćem na kineski način.

Antonio Ahel/ATAImages
Recept Danine Jeftić za piletinu sa povrćem je vrlo ukusan i brzo se sprema
Ovaj recept Danine Jeftić za piletinu sa povrćem je idealan jer se brzo sprema, ne goji, a zasiti. Glumica ističe da joj je ishrana vrlo važna i da vodi računa o zdravom životu i zbog toga najviše voli da hranu priprema sama i kod kuće jer tako zna koje sve namirnice unosi u organizam i koliko kalorija.
Na njenom meniu su uglavnom pileće belo meso, riba, morski plodovi i povrće. S obzirom da vodi računa o zdravom načinu ishrane, slatkiše izbegava, ali i nije ljubitelj slatkog, pa i nema preteranu potrebu za slatkim poslasticama
Sastojci:
500 g pilećeg belog mesa,
2 manje glavice crnog luka,
2 šargarepe,
Pročitajte Ponavlja se Dajanina istorija, radi joj isto što i njoj – Kralj Čarls nemilosrdno ponizio Kejt
Pola glavice svežeg kupusa,
Brokoli,
3 crvene paprike,
Soja sos,
Čili sos,
Začini (biber po želji, beli luk u prahu),
Svež đumbir,
Pirinčane nudle (ili pirinač)

Praktična žena/Youtube printscreen
Recept Danine Jeftić za piletinu sa povrćem priprema se vrlo lako
U tiganj sipati malo maslinovog ulja, ne previše i dodati crnog luka i malo prodinstati. Zatim dodati belo meso isečeno na trake, šargarepu koju ste prethodno isekli na tanko sa ljuštilicom za povrće, dodati isečen kupus, brokoli i crvenu papriku isečenu na tanke trakice.
Sve zajedno dinstati u voku, zatim dodati potrebne začine, soja sos i malo čilija.
Pročitajte Brzo, jednostavno i idealno za dane posta – Ribu pripremljenu po Nedinom receptu volećete i ako niste ljubitelj ribe (recept)
U drugu šerpu skuvati tanke pirničane nudle, dovoljno je svega nekoliko minuta da se skuvaju i onda sjediniti sa povrćem i belim mesom u voku.
Ukoliko volite da jela budu pikantnija, možete staviti i malo bibera, obavezno dodati malo belog luka u prahu jer on daje poseban ukus jelu i na kraju narendati svežeg đumbira. Sve zajedn promešati i kuvati još nekoliko minuta na tihoj vatri. Skuvane pirinčane nudle staviti u dublju činiju, dodati povrće i meso iz voka i uživati u jelu. Ukoliko niste ljubitelj nudli, recept Danine Jeftić za piletinu sa povrćem možete probati i sa pirinčem.

Praktična žena/Youtube printscreen
Još recepata poznatih pročitajte OVDE