

Punjene tikvice po receptu Dragane Mićalović: Lagano i brzo jelo kome neće odoleti ni najveći izbirljivci
Recept Dragane Mićalović za punjene tikvice sa tunjevinom odličan su predlog za ručak
Jela u kojima je glavna zvezda tikvica su veoma lagana i ne opterećuju stomak, a izuzetno su ukusna. Prilikom gostovanja kod Nataše Pavlović, glumica Dragana Mićalović je otkrila recept za punjene tikvice sa tunjevinom.

Praktična žena/Yotube printscreen
Recept Dragane Mićalović brzo se sprema, ukus je fantastičan
Tikvice su veoma zahvalno povrće, koga od proleća, pa sve do kasnih jesenjih dana ima u izbolju. Jela i načini na koji se tikvice mogu pripremiti mogu se prilagoditi svačijem ukusu: od sirovih, do pohovanih, preko musake sa tikvicama ili punjenih, čak se koriste i u pripremi kolača.
Recept Dragane Mićalović ne zahteva previše vremena, a ovo jelo je veoma zdravo i savršeno za leto.

Praktična žena/Youtube printscreen
Sastojci potrebni za pripremu ovog jela su:
– tikvica (jedna do dve, u zavisnosti za koliko osoba se sprema)
– paradajz
– crni luk
– tunjevina
Pročitajte Ovako pripremljen hleb može se jesti kao samostalan obrok – Dragana Mićalović ga pravi bolje od svih (recept)
– ajvar
– masline
– mocarela
– pelat
– so
– origano
– maslinovo ulje

Praktična žena/Youtube printscreen
Priprema:
Tikvice dobro oprati, izvaditi unutrašnjost tikvice, ali ih ne treba ljuštiti i iseći crni luk na sitno. U tiganj sipati maslinovo ulje, pa izdinstati crni luk.
Dok se luk dinsta, izblendirati unutrašnjost iz tikvica pa dodati u tiganj sa lukom. Dodati pelat i promešati. Dodati ajvar, origano i tunjevinu. Sve zajedno mešati nekoliko minuta.
U pleh staviti pek papir pa poređati tikvice, posoliti ih i malo preliti maslinovim uljem pa puniti tikvice pripremljenom smesom. Paradajz iseći na kolutove i staviti preko tikvica i preko toga mocarelu i masline i peći na 200 stepeni. Prijatno!

Praktična žena/Youtube printscreen