

U kući Darka Lazića ovo jelo je obavezno: Njegove supruge imale su posebnu recepturu, ali tajnu spremanja zna samo Kaća
Recept Darka Lazića za svadbarski kupus je savršen
Pevač Darko Lazić aktivan je na društvenim mrežama, a ono što objavljuje privlači veliku pažnju i oduševljava sve njegove pratioce. Turšija, ćufte, musaka, pasulj, samo su neka od jela koja su pripremali, a mi vam otkrivamo recept Darka Lazića za svadbarski kupus. Ono što svadbarskom kupusu daje poseban ukus je posuda u kojoj se priprema, a najbolje ga je kuvati u zemljanom loncu, kako to rade Kaća i Darko.
Recept Darka Lazića – Svadbarski kupus u zemljanoj posudi
Sve Darkove supruge pre Kaće, pretpostavlja se, morale su da spremaju svadbarski kupus, trudeći se da pogode njegov ukus i tajnu savršenog recepta. Međutim, sa Kaćom je sve drugačije. Ona danas zna ono što su druge samo mogle da naslućuju — Darkovu skrivenu recepturu. Upravo po toj njegovoj posebnoj formuli priprema omiljeni kupus, zbog čega, kako kažu upućeni, njena verzija nadmašuje sve prethodne.

Naime, pre nego što je postao otac po treći put, pevač je često objavljivao hranu koju u svom domu u Brestaču pripremao sa suprugom Katarinom.
Iako se pravi svadbarski kupus priprema sa kiselim kupusom, jednako dobar ukus je i ako ga kuvate sa slatkim. Recept za svadbarski kupus je veoma jednostavan, a njegova priprema ne iziskuje specijalno kulinarsko umeće.

Instagram printscreen
Sastojci potrebni za pripremu recepta:
– 2 glavice kiselog ili slatkog kupusa
– svinjski vrat (proizvoljna količina)
– slanina (proizvoljna količina)
– suva rebra (proizvoljna količina)
– 2 glavice crnog luka
– so, biber u zrnu, crvena mlevena paprika, lovorov list

Instagram printscreen
Priprema:
Zemljanu posudu podmazati mašću. Iseći glavice kupus na četvrtine, s tim što mu očistite koren. Ređati red kupusa, pa red mesa, slanine, suvih rebara i na kolutove isečenog crnog luka. Sve to posuti solju, crvenom paprikom, ubaciti nekoliko listova lovora i nekoliko zrna bibera.
Isti postupak ponavljati dok ne potrošite sav materijal. Sipati vode dovoljno da prekrije meso i kupus. Zemljana posuda se stavlja u hladnu rernu i polako zagreva na 220 stepeni. Kupus se kuva oko tri, četiri sata. Darko je u sve ovo dodao i svežu, crvenu, ljutu papričicu.
Još recepata poznatih možete pronaći OVDE.