Svet

March 16, 2021 22:00

By

Aca Lukas: Rada za CD može da kupi STAN! A ja jedan dobar SOLITER!

Aca Lukas pre više od mesec dana izdao je album, Uspavanka za ozbiljne bebe, na aplikaciji Arena Cloud, a uskoro će biti i u izdanju City Recordsa i Hype. Pored knjige na kojoj radi zajedno sa Vanjom Bulićem, Aca priprema i materijal za drugi album koji bi trebao da izda u septembru. I dok Aca radi punom parom, njegove kolege nisu baš u sjajnoj finasijskoj situaciji, pa čekaju da pesme izađu na youtube kako bi ih čuli, jedna od njih je i Rada Manojlović.

Aca: Zato nam je muzika tako šarena, jer se pesme porede sa kvadratima

Svako ima neke svoje razloge, ne verujem da im je mnogo da plate nego se uvek nađe neki razlog, niko neće da kaže da to nije dobro. Nije mi merodavno šta će da kažu kolege, ne zato što ja njih ne poštujem, nego boli me uvo za kolege. Sa nekoliko njih sam prijatelj i to je sve, ali što se muzičkih stavova tiče mislim da mi to čak nije ni zadnja rupa ni svirali. Nije da vređam bilo koga ali me stvarno ne zanima. Ja sam pevač na čije koncerte dođe najmanje kolega. Dođu oni koji dođu, ja nikog ne zovem, uglavnom dođe njih malo. Razlozi su što im nisam dao karte, ne vole da me slušaju, a i treći razlog je što ne vole da vide toliku gužvu, nije im komotno, nemaju komfor – kaže Aca i objašnjava zašto dva CD-a za samo godinu dana:

Mnogo sam radio, putovao, sad ništa ne radim, sedim kući i jako smo kreativni, možemo mi godišnje da napravimo i mnogo više pesama kada nemamo druge obaveze. Ja svakako ne radim nove pesme da bi imao tezge, meni je logično da je svako za vreme ove korone snimio po jedan CD, jer imaju vremena da se posvete. Svi se boje da će pesme propasti jer neće raditi tezge, pa gde će ih pevati. Meni nastupi ne zavise od novog hita, a mnogi rade albume da bi ih zvali na nastupe. Dugo nisam snimao i sad mi je tako naišlo.

Teodora Džehverović čeka da se zdravstvena situacija u zemlji stabilizuje pa da izbaci pripremljen materijal, kao i mnoge Lukasove kolege, ali on ne vidi poentu.

Pa šta ako je korona, nije korona zahvatila radio stanice. Svi mi radimo pesme za profit, ne snimam ga ni ja za džabe. Najunosniji posao je snimiti CD, volim da me ovaj narod sluša. Svako ima svoju politiku. – kaže Lukas za SVET.

Rada Manojlović nedavno se pohvalila kako u kupljenim pesmama ima jedan ceo stan, i da bi mogla stambeno da se obezbedi kada bi prodala pesme iz šteka.

Zato nam je muzika tako šarena, jer se pesme porede sa kvadratima. Ovo je umetnost, a kvadrati su žirant, kupiš stan pa ga iznajmljuješ za 200-300 evra, to je baš isplativo, ma mene te priče ne zanimaju, ja se bavim muzikom zato što volim tu umetnost – kaže Lukas i priznaje da su mu malobrojne kolege pohvalile album:

Na novom albumu su mi čestitali Sale Matić, Ceca i Pejović, mi smo prijatelji pa je to druga kategorija, ovi drugi me ne zovu zato što se maltene ni sa kim i ne čujem, ne zovem ni ja njih, što bi oni mene. Koga da zovem, evo za ovaj album od 150 kvadrata prvi put čujem. Ja kad bi preračunao ovaj moj album u kvadrate bio bi to jedan dobar soliter.

Acim menadžer i producent Saša Mirković najavljuje koncert krajem aprila:

Acin album ima odličan striming, super prolazi. Zakazali smo 25. aprila promociju u Sava centru sa simfonijskim orkestrom. Možda ćemo morati to da pomerimo zbog epidemioloških mera, ali za sada stoji. Aca će imati priliku da iskaže svoje umeće za klavirom, to će biti prelepo. – rekao je za SVET.

AUTOR: KATARINA BOGAVAC/SVET

FOTO: RAJKO RISTIĆ/SVET/PRINTSCREEN