Scandal

March 6, 2021 20:00

By

SCANDAL! Intervju! Rada Manojlović: „Ja sve moram PRVA”

Rada Manojlović uskoro objavljuje album sa deset novih pesama i to je jako raduje, a posebno je srećna jer je zahvaljujući njoj prikupljeno dosta novca za lečenje jedne devojčice!

Jako mi je drago da ovako počinjemo intervju i da je tema pomoć za devojčicu. Sve je išlo preko moje sestre i ja sam zamolila Ognjena Amidžića pre emisije da apelujemo na ljude da se pošalju poruke. Nisam uopšte znala koliko smo zapravo učinili jer su se nakon emisije javili roditelji te devojčice i zahvalili se jer je stiglo preko 400.000 poruka. Ne znam da li poruka ili dinara, nemojte me držati za reč, ali svakako sam presrećna i shvatila sam koliko su mediji moćni i uticajni. Dakle, definitivno možemo da uradimo i neke pametne stvari, stalno pričamo jedno te isto… Momci, pesme… Sve je to lepo, ali kad već možemo, hajde da onda pomažemo jedni drugima jer na kraju shvatiš da smo svi prepušteni toj dobroti u ljudima i da je sve lakše ako se držimo zajedno. Ne bi bilo loše i da se organizuje koncert humanitarnog tipa i da se skupi još novca jer znam da još uvek nisu prikupljena sva sredstva, a svi mogu da vide na mom Instagramu broj na koji mogu da šalju još poruka.

Kakav je osećaj kada se nekome pomogne, a ti znaš da si ti apelovala na ljude?
Nemam osećaj da sam uradila nešto posebno. Samo sam iskoristila gledanu emisiju i rekla jednu rečenicu. Sa druge strane, naravno da sam srećna i mislim da to treba da rade sve javne ličnosti. Zamisli da se svakog utorka apeluje za jedno dete samo kod Ognjena u emisiji, pa mnogo bismo pomogli tim ljudima koji zaista imaju realne probleme. To mnogo znači. Sa druge strane, tužno je što se na taj način prikupljaju sredstva za lečenje dece, ali kad je već tako, hajde onda da budemo složni i da svako pomogne koliko može.

Da li si se vakcinisala, kakav je tvoj stav prema vakcinama?
Još uvek se nisam vakcinisala, ne kažem da neću, ali ću sačekati. Nisam pametna šta da kažem, a da me neko ne protumači pogrešno. Imam potrebu da oslušnem iskustva drugih i da prosto vidim koja je najbolja, kakve su nuspojave i da li je uopšte neophodno da se svi vakcinišemo. Nisam ni vakser, niti sam antivakser i svesna sam da su godinama unazad pojedine vakcine iskorenile bolesti sa smrtnim ishodom, ali sada mi je sve ovo malo više agresivno. Samo se priča o tome, ne da se narodu da dobro razmisli i vidi šta je dobro, a šta ne. Da li neko uopšte sme da se vakciniše u skladu sa stanjem u svom organizmu. Prosto, pitanje je delikatno, a ja nisam ni za ni protiv, samo smatram da svako od nas treba da ima pravo na odluku tim povodom, pa ću s tim u vezi sačekati i gledaću da donesem pravu odluku i da pritom ne ugrozim ni sebe, a ni druge. Ne moram ja sve prva da probam. (smeh) Da ja toliko pričam o nekoj najlošijoj pesmi koliko se priča o vakcinama, pa i ona bi bila hit. Polako, ljudi su preopterećeno, treba svima dati vremena da obrade sve te silne informacije.


Draganu Mirković su povezali sa mafijom koja je uhapšena jer su vozili kola koja se prodaju u salonu njenog muža. Znamo da si dobra sa njom, da li ste se čule?
Oko toga se nismo čule, ali se oko desetih tema redovno lajkujemo i tagujemo. Nisam to ni propratila detaljno, ali jasno je što je uz to vezuju jer je jedno od najvećih imena naše estrade. Čuj kupili auto od nje, pa? Kakva je to vest?! Ko da ja znam kome sve pevam kad zakažem tezgu? Zamislite da se raspitujem kome ću sve pevati, pa ne bih radila nikad! (smeh) E tako i Dragana, ne zna njen muž ko kupuje kola, na njemu je da s njegove strane bude sve propisno, a ko su kupci, ma dajte, pa nemoguće je to sve proveriti. Dragana je u to upletena samo zbog medijske atraktivnosti, ali verujem da nju to ne dotiče, jedino je zaista ružno da njeno ime stavljaju uz takve ljude jer žena nema nijednu mrlju u karijeri posle toliko godina. Ali to smo mi, ovde se tako radi. Nemaš pojma kome nešto prodaješ ili od koga kupuješ, a sve se koristi protiv tebe!

Dosta se polemisalo na Instagramu o kostimu koji je posle JK nosila Kim Kardašijan, a tvoji fanovi su se potrudili da dokažu da si ti prva nosila taj kostim. Jel ti drago što se to dokazalo bez tvoje inicijative?
– Naravno da mi je drago! I ovim putem se zahvaljujem fanovima na tome. Hvala Bogu da postoje fanovi i oni koji me vole jer ja nisam nametljiva i nikada se ne bih laktala da sama to dokažem. Mene to ne hrani, nosim i što je neko nosio pre mene, nemam taj problem. Gledam da se ja dobro osećam i da sam puna samopouzdanja. Ali opet, moji fanovi su se izborili za mene i drago mi je zbog toga. Kada sam ja to obukla pre tri godine, modni kritičari i kreatori su udarili na mene. Nema stiliste ili kreatora koji me nije najstrašnije napljuvao. Bilo je kao vidi je, šta je ovo obukla, na sceni je ko vanzemaljac! E mene ti dvostruki aršini nerviraju. Kad ja to obučem, onda je to kič i seljački i najgore je na svetu, a posle tri godine to obuče Kim, i onda stižu hvalospevi sa svih strana. To me nervira, a uopšte nije bitno ko to obuče prvi, a ko deseti. Ružno je što se jedna osoba degradira i ponižava zbog nekog kostima, a neka velika zvezda hvali na sva usta u tom istom ili sličnom kostimu. I zato mi je to došlo kao slatka osveta.


To se pojavilo kada je JK obukla isti kostim, da li ste vas dve u kontaktu?
Nismo u kontaktu, ali smo dobre. Pozdravimo se kada se sretnemo na snimanjima ili na aerodromu. Jelena je druga obukla taj kostim, a Kim treća. Nismo nas dve ni polemisale o tome, niti smo se čule tim povodom. A moj revolt apropo kostima je upućen kreatorima koji su me ponižavali da ne znam da se obuče. Nema veze moj revolt s Jelenom, nas dve smo u korektnim odnosima. Pa dobro znamo šta su radile Šer i Madona osamdesetih. A da ne pričam šta su mi uradili sad zbog haljine kad sam gostovala kod Amidžića!

Šta je bilo s haljinom?
Podigla mi se malo haljina i videle su mi se gaćice koje su našivene i od istog su materijala kao haljina i to je odmah skandal! Kao da se moje koleginice ne oblače izazovno. I da me ne shvatite pogrešno, ja prva volim izazovno oblačenje i lepo mi je da vidim atraktivne žene koje su obučene provokativno, ali mi smeta što se svi hvataju za mene tim povodom. Kao da nema ništa drugo da se piše osim toga da su mi sevnule gaćice, pa Bože moj! Kakve veze ima i koga je briga za to? Pet dana se samo o tome piše… Pa da li je moguće da je samo to bitno? Neke moje koleginice snimaju u vešu i to kao može i sve je to scenski, a Radi se sve zamera. Ja podržavam i te koleginice i volim da ih vidim tako izazovne, samo mi smeta što meni spočitavaju gaćice kao da je smak sveta! I to su dvostruki aršini kod nas, ali dobro, navikla sam i na to. Ako je to najgore što za mene može da se napiše, onda sam ja na konju! Uostalom, bitno mi je da me narod voli. Smatram da je oblačenje individualna stvar, način na koji se izražavaš i nešto što te određuje. Moj je ovakav i meni je dobro. Naravno, to ne znači da treba svima da se dopadne. Uostalom, život je jedan i sigurno ga neću trošiti na udovoljavanje drugima.

Rođaci poznatih se laktaju da se probiju u medije, a mi godinama znamo da je tvoja sestra Maja tvoja desna ruka, ali ona ne voli da se eksponira. Zašto?
Takva je ona, već 13 godina je uz mene, ali beži od kamera. Mi dođemo i na događaj, ona se skocka, ali kada je slikanje na crvenom tepihu, odmah se sklanja. Prosto, nije taj tip i to je to. Uvek ide sa mnom da ne bih išla sama, ali ne voli da se slika. Takva je ona, ne krivim je. Tu mi je pomoć i desna ruka, a ako joj dođe da bude poznata, ima afiniteta da to i opravda. Lepa je, zgodna, može da bude voditeljka, manekenka…

Ima li talenta za pevanje?
– Ima, ima! Čak planiramo i neki duet, pa ako otkači i promeni mišljenje o javnom životu, možda snimimo i duet. Svako ko je čuo, pitao se zašto i ona ne peva, ali eto, čekamo da otkači, pa ćemo snimiti nešto…

Stoji si javno oprostila, da li ste se nakon toga čule ili videle?
Tako je, oprostila sam joj, ali još nismo imale priliku da se vidimo. Zbog korone se svi negde manje viđamo i verujem da je to jedini razlog, ali svakako ostajem pri istoj izjavi i nemam problem sa Stojom i sigurna sam da bi sve proteklo dobro. Ja kad pređem preko nečega, to je to. Nisam zlopamtilo. Uostalom, već sam objasnila da sam tada bila i mlađa i na samom početku veze s Harisom, pa me je sve pogađalo. Da se to sada dešava, nikad ne bih zamerila Stoji što savetuje Harisa oko mene, niti bih se time javno bavila. Ali tada ni mediji nisu bili blagonakloni prema Harisu i meni, svašta se pisalo, a ja sam bila na početku veze, ranjiva i uplašena i onda sam zato burnije odreagovala.


Rekla si da te Haris kritikuje oko kupovine stana i da te on tera da štediš više. Da li je to tačno?
Ne mogu da kažem da me ne kritikuje, ali to je sve u granicama normale. Iako je on mlađi od mene, odgovoran je, nije šalabajzer. Mi smo i opstali u vezi jer je zreo za svoje godine i baš je stabilan, razmišlja i na duge staze. Kao da među nama nema razlike u godinama, baš nam je okej.

Da li je istina da te tata tera da se udaš i rodiš decu?
Mene tata nikad nije terao ni na šta, niti se mešao u moj život. Ni meni, ni sestri. Mi smo odrastale opušteno i rasterećeno od tih nekih očekivanja koja posebno važe za seosku sredinu, a to je da kad dođeš u određene godine moraš odmah da se udaš. Za nas to nije slučaj, posebno za mene jer je tata odavno znao da je meni predodređeno da se bavim pevanjem i da se neću zadržavati na selu. Uvek sam se isticala i znala sam da ću biti pevačica i da ću da odem u beli svet. Drago mi je što moj partner takođe peva i može da razume svo ludilo ovog posla, a svadba i udaja kad bude, biće… Svi će biti obavešteni.

Priča se da ostaješ da živiš kod tate?
Videla sam i to je jako maliciozno i ružno, čak se pisalo i da živim od 500 evra! Pa odakle ta informacija?! Kad sam ja pričala javno o ciframa, molim te?! Samo sam uvek otvoreno govorila i odakle sam, i da imam imanje, i baštu… Nikad se nisam stidela odakle sam. A onda u pojedinim medijima kao da stoji neki kofer u kom su vesti Rada sa sela, Rada ima traktor, krava, njiva, štala ili Haris i veza i to je to… Ništa drugo se ne priča… To mi smeta, ako sam već otvorena i ne krijem ništa, što onda da se ne pišu i neke lepe vesti koje su nove, a ne samo maliciozne tipa Rada živi na selu i živi od krave! O meni samo nešto ružno, to mi baš smeta. Imam osećaj kao da me konstantno ponižavaju! Kako mogu da me ponize time kad se ja sama time ponosim? Nisam ja jedina koja ne radim, cela estrada ne radi, a samo se o meni piše… Dokle više samo Radina seoska idila, pa previše je!

Ceca i Dara su se izgleda ugledale na tebe, pa imaju mlađe momke. Da li ih podržavaš?
Eto, ja uvek sve treba prva da potegnem da bi ljudi shvatili šta je dobro! Ja mu dođem ko neki mesija i vizionar! (smeh) Doduše, i Goca Tržan ima mlađeg muža, kao i Verica Rakočević, i njih su gazili. Eto njih dve, i posle ja, ali zašto da ne, jedan je život i ja ih potpuno podržavam! Sigurna sam da im je lepo i najvažnije je da na kraju dana, kada legnem u krevet, ostajem sama sa svojim mislima, srcem i dušom. Tada tek znaš da li si uradio nešto lepo za sebe ili sa radio ono što drugi očekuju. To je najvažnije, da radimo svi onako kako nam srce kaže, pa samim tim i njima poručujem da je život jedan i da nema reprizu, a ako gledaš svima da ugodiš, od toga nema vajde!


Slobu Radanovića je privodila policija jer je pevao za 400 ljudi. Šta misliš o tome?
Nisam pametna ni oko toga, ali sam svakako ogorčena. Ja od novembra ne nastupam, ne radim. Ali o čemu se radi, i tu ima duplih aršina. Vidimo na Zlatiboru i Kopaoniku onoliko ljudi i nikom ništa, a ovamo Sloba radi i uhapse ga. Verujem da je on samo radio svoj posao, a da je za broja gostiju odgovoran vlasnik prostora gde je bila svirka. Eto, to me nervira i pogađa. Ako neka pravila važe, neka onda važe za sve i to je to. Da mene sad neko pozove da radim, raspitala bih se da li mogu ili ne, ali ne vidim da je Sloba kriv ako mu je vlasnik rekao da nema problema i da može da se radi preko dana. Baš sam alergična na selektivnu primenu zakona. A ako se vodimo logikom da na Zlatiboru i Kopaoniku kafane rade dva meseca unazad sa živom muzikom, onda je logično što je vlasnik kafane u kojoj je Sloba pevao organizovao svirku u vreme kada nije zabranjen rad objekata. Čovek je organizovao dešavanje da bi zaradio i platio sve obaveze kojih nije oslobođen, a pritom ne sme da radi kao inače. Ja sam za to da jedan isti zakon važi za sve. Selektivna primena zakona uvek izaziva bunt u ljudima.

Džej je preminuo, da li si ga poznavala?
Šta da kažem, on je jedno veliko srce! Zato je tako i pevao, u njgeovom glasu bilo je i njegovo srce. Mnogo mi je žao što je tako mlad otišao, baš je žalosno. U svakom slučaju, srećna sam što sam ga poznavala.

Njegova mlađa ćerka planira da se bavi muzikom?
Naravno da je podržavam, ja sve podržavam jer smatram da ljudi treba da pevaju i da pokušaju, pa ko uspe, uspeo je.

Kakvi su ti planovi za dalje što se posla tiče?
Uradila sam deset novih pesama sa Milošem Roganovićem, Sašom Lazićem, Marinom Tucaković. Radim spotove i nadam se da u martu počinje promocija. Naravno, nadam se da će s lepim vremenom i mere popustiti i da ćemo početi i da radimo kao i pre epidemije.

Jesi li sarađivala sa Laćom?
Imam neke melodije kod njega, ali nikako da mi uradi tekstove. Ne mogu da ga hvatam za gušu, a i sam mi je rekao da nije imao inspiraciju i da je bolje da mi uradi nešto dobro, nego da samo sedne i sklepa nešto na brzinu i ja se s tim slažem. Razumem autore kada im ponestane inspiracije.

Da li i ti naplaćuješ čestitke kao Teodora Džehverović?
Ja to nikad ne bih naplaćivala, ne sudim nikome, niti ću da pričam u tuđe ime. Mogu samo da kažem da ja te čestitke snimam od kada znam za sebe i redovno to šaljem. To je za mene čast i zadovoljstvo. Za mene nema veće nagrade nego da nekog obradujem i nikad to neću naplaćivati. Za mene je pohvala što to publika traži od mene, pa zamislite da ja naplatim nekome što me voli. To je moj stav, ali ja sam stariji kov. Meni su idoli Dragana, Ceca, Brena… Nisam ja u modernim tokovima kada se i vazduh naplaćuje!

Zato nemaš stan?
Ha-ha! Da, zato imam samo range-rover, i kuću na selu. (smeh) Ništa stan! Ja sam skromna devojka! (smeh)

Da li si čula Lukasov novi album?
– Jesam samo neka tri refrena, ali nisam detaljno čula sve pesme. Ovo što sam čula je dosta ozbiljno, ali sudiću kad sve preslušam. Čekam da izađe na Jutjub, pa ću onda sve da preslušam!

Milicu Pavlović su napali zbog kostima Bogorodice u spotu, šta ti kažeš na to?
Nemam posebno mišljenje o tome jer je to sastavni deo našeg posla i to sigurno zna i Milica. Pa i Madona i druge svetske zvezde odavno snimaju religijske scene i nikom ništa, nije Milica ništa novo izmislila. Ne mislim da je to nešto strašno, zna se da su sve to medijski trikovi i intriga. Ja te napade ne bih ni primetila da me ti nisi pitala jer posle ovoliko iskustva na sceni znam da bez fame tog tipa nema ni publiciteta. Takvo je sada vreme i ja sam sigurna da je Milica toga svesna. Ako mene pita, treba samo da ignoriše hejtere. U svakom slučaju, na kraju je ispao dobar marketing plus interesantna pesma, svakako dobar potez. Sve je to šou-biz.

AUTOR: SCANDAL