Specijalno za obožavaoce lešnika: Oduševićete se ukusom ovih hrskavih baton oblandi
Baton oblande – Hrskave štanglice sa lešnicima
Posetite poznati domaći kulinarski sajt www.bakinakujna.rs te u bogatoj ponudi proverenih domaćih recepata pronađite svog favorita i pripremite ukusno slano ili slatko jelo za svoju porodicu.
za 8 osoba
mrsno jelo
priprema: 30 min.
Sastojci:
* 1/2 pakovanja baton oblandi
* 250 g šećera
* 125 g margarina
* 2 jajeta
* 100 g seckanih lešnika
* 100 g brusnica
* 150 g mlevenog keksa
Pročitajte Hrskava kora i ukusni krem – Savršena čokoladna krempita koja se brzo sprema, a još brže pojede
Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi penasto umutiti jaja sa 100 g šećera.
2. U šerpu sipati 150 g šećera i rastopiti ga na umerenoj temperaturi da se karamelizuje. U karamel dodati margarin i mešati dok se ne rastopi.
3. Sipati penasto umućena jaja sa šećerom i smesu kuvati dok ne proključa. Skloniti s ringle i umešati seckane lešnike, suve brusnice i mleveni keks.
4. Reljefastu stranu oblande premazati pripremljenim filom i poravnati. Prekriti je drugim listom oblande tako da reljefastom stranom naleže na fil.
5. Filovanu oblandu odozgo pritisnuti težim predmetom i ostaviti da se ohladi i stegne. Oštrim nožem ili skalpelom iseći je na pravougaonike.
Ove i mnoge druge proverene recepte naći ćete na sajtu
www.bakinakujna.rs
A na kioscima možete pronaći najnoviji broj Bakine kujne! Kupite, čuvajte, kuvajte, jer tu smo zbog vas!