Baton oblande
Svet

October 29, 2023 11:45

By

Specijalno za obožavaoce lešnika: Oduševićete se ukusom ovih hrskavih baton oblandi

Baton oblande – Hrskave štanglice sa lešnicima

Posetite poznati domaći kulinarski sajt www.bakinakujna.rs te u bogatoj ponudi proverenih domaćih recepata pronađite svog favorita i pripremite ukusno slano ili slatko jelo za svoju porodicu.

za 8 osoba
mrsno jelo
priprema: 30 min.

Sastojci:
* 1/2 pakovanja baton oblandi
* 250 g šećera
* 125 g margarina
* 2 jajeta
* 100 g seckanih lešnika
* 100 g brusnica
* 150 g mlevenog keksa

Pročitajte Hrskava kora i ukusni krem – Savršena čokoladna krempita koja se brzo sprema, a još brže pojede

Baton oblande

Ženja Aćimović

Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi penasto umutiti jaja sa 100 g šećera.

2. U šerpu sipati 150 g šećera i rastopiti ga na umerenoj temperaturi da se karamelizuje. U karamel dodati margarin i mešati dok se ne rastopi.

3. Sipati penasto umućena jaja sa šećerom i smesu kuvati dok ne proključa. Skloniti s ringle i umešati seckane lešnike, suve brusnice i mleveni keks.

4. Reljefastu stranu oblande premazati pripremljenim filom i poravnati. Prekriti je drugim listom oblande tako da reljefastom stranom naleže na fil.

5. Filovanu oblandu odozgo pritisnuti težim predmetom i ostaviti da se ohladi i stegne. Oštrim nožem ili skalpelom iseći je na pravougaonike.

 

Ove i mnoge druge proverene recepte naći ćete na sajtu
www.bakinakujna.rs
A na kioscima možete pronaći najnoviji broj Bakine kujne! Kupite,  čuvajte, kuvajte, jer tu smo zbog vas!

AUTOR: SVET

IZVOR: Bakina kujna

FOTO: Ženja Aćimović