Jovana Joksimović na početku karijere svet portal svet
Svet

April 5, 2024 18:15

By

Jovana Joksimović nije jedina i ova poznata dama godinama je bolest prikrivala šminkom

Bolest Jovane Joksimović vidljiva je

Voditeljka Jovana Joksimović u emisiji “Uranak” otkrila je s kakvim oboljenjem se suočila, te kako neki ljudi reaguju na to. Bolest Jovane Joksimović je vidljiva kada je voditeljka bez šminke, jer se radi o vitiligu – kožnom oboljenju koje karakterišu beli nepravilni pečati po koži.

Bolest Jovane Joksimović svet portal svet

Bojan Vuković

Jovana je u razgovoru sa doktorkom Jagodom Jorgom govorila o postojanju “gena za gojaznost”, a nakon što je slavna Opra Vinfri, govoreći o svom izgledu i težini, istakla da se upravo sa time suočava.

Pročitajte Draganin suprug otkrio šta će posle razvoda od imovine vredne 100 miliona dolara pripasti pevačici

– Potpuno je tačno i sjajno, taj deo njene lične izjave, zato što gojaznost spada u one bolesti gde je čovek stigmatizovan, obeležen. Kao kad imate vitiligo, pa svako ko uđe… – počela je doktorka, a Jovana se nadovezala:

Bolest Jovane Joksimović svet portal svet

Ivan Vučićević

Jeste. Pa, ja imam vitiligo i svako ko uđe kaže: “Jao, imaš nešto belo”. Super ste napravili to poređenje, to je tačno – rekla je voditeljka, pokazujući na svoje lice.

Bolest Jovane Joksimović prikrivena je šminkom

Jovana Joksimović oboljenje koje ima prikriva šminkom, a isto to čini i jedna svetska lepotica. Naime, javnost je tek nedavno saznala da se Kim Kardašijan bori sa psorijazom, takođe, kožnim oboljenjem, ali mnogo agresivnijim od vitiliga.

Bolest Jovane Joksimović svet portal svet

Instagram

– Imam psorijazu i ne postoji ništa što mogu da uradim da rešim problem, pa nema razloga da se osećam neprijatno zbog toga –  izjavila je Kim uz fotografije bez šminke, na kojima je njena bolest vidljiva.

Jovana se takođe ne libi da objavi fotografije na kojima se vidi kako izgleda bez šminke.

 

Bolest Jovane Joksimović nastaje iz ovih razloga

Uzrok vitiliga nastanka nije poznat, smatra se da može biti genetski, imunološki ili da je posledica stresa. Teško je predvideti sam tok promena – nekada se zaustavi, a nekada napreduje, u nekim slučajevima se može javiti i repigmentacija, a uzrok toga nije sasvim potvrđen. Zna se da preterano izlaganje suncu, promene u funkciji štitaste žlezde i drugi metabolički problemi mogu dovesti do njegovog pogoršanja.

 

AUTOR: SVET

IZVOR: BLIC, POLIKLINIKA NOVAKOV

FOTO: ATA IMAGES, INSTAGRAM