

Aluminijumska folija mogla bi biti štetna: Istina o njoj je iznenađujuća
Da li aliminijumska folija ima negativne aspekte po zdravlje, pročitajte u nastavku
Već godinama se mogu pročitati tvrdnje da je ona strana aluminijumske folije koja nije sjajna izrazito toksična.
Međutim, profesor Hose Migel Mulet sa Politehničkog univerziteta u Valensiji kaže da takve tvrdnje nemaju veze sa istinom i da je jedna strana folije sjajna a druga ne isključivo zbog procesa proizvodnje, te da se zdravlje ne
ugrožava njenim korišćenjem…
Može li se koristiti u kulinarstvu?
Profesor smatra da može i da nema nikakve opasnosti. Uostalom, svaka domaćica zna da se meso ili riba koji su umotani u foliju tokom pečenja u rerni uopšte ne suše. Ipak, važno je znati da aluminijumsku foliju ne smete koristiti u mikrotalasnoj pećnici jer talasi koje taj uređaj emituje u kontaktu s aluminijumom mogu dovesti do požara.
Pročitajte Srećna žena donosi – Više od 260 saveta za srećan život, ne propustite magazin koji olakšava život i svakodnevicu
Nemojte dodavati sirće
Dakle, foliju slobodno koristite za pečenje, a u nju možete umotati hranu (ako želite da jedete kasnije, a ne biste da se obrok brzo ohladi). Ipak, preporučuje se da prilikom pripreme salata ne koristite alu-foliju (na primer, za oblaganje činije).
Profesor Mulet objašnjava zašto.
Pročitajte Najbolja dijeta ikada – Jedite slatkiše i mršavite, mi vam otkrivamo kako
– Jedini način da aluminijum ispusti toksine jeste ako dođe u dodir sa kiselinom kao što je sirće. Međutim, čak i ako se to desi, količina toksina koji se tom prilikom oslobađaju nije štetna po zdravlje – tvrdi on.