Sestra Jelene Đoković svet novine svet portal
Svet

October 27, 2023 19:30

By

Ti nisi moja mama… Jelenu Đoković dotukla Tarina rečenica

Deca Jelene i Novaka rastu u drugačijem okruženju

Jelena Đoković, supruga našeg najboljeg tenisera, ali i svetskog asa broj jedan, i direktorka fondacije “Novak Đoković“, gostovala je u emisiji “Kec na jedanaest” na K1 televiziji, zajedno sa psihoterapeutom Smiljanom Grujić, i tom prilikom pričala o roditeljstvu, staranju o deci, ali i svom iskustvu i situacijama koje doživljava kao majka jednog sina i jedne ćerke.

Deca Jelene i Novaka

ATA images

Deca Jelene i Novaka rastu u drugačijem okruženju a evo kako se Noletova supruga ranije snalazila

Ipak, na samom početku otkrila je sa kakvim se komentarima susretala tokom Novakovog uspona u teniski vrh, kada je medijski pritisak počela da oseća i sama kako je postajala sve prepoznatljvije lice u svetu, pa je svaki njen korak počeo da se prati, a svaka izgovorena reč da se meri i tumači.

Pročitajte Osmesi na njihovim licima govore sve – Jelena Đoković pokazala stomačić (foto)

– Kao mlada devojka već sam bila pred kamerama i dosta sam odrastala pred njima i naravno da sam bila prosuđivana. Nastavljam i dalje da budem u žiži interesovanja, da li sam se dobro obukla, nasmejala, rekla nešto što smem ili ne smem. Nezavidna pozicija za jednu mladu ženu. Interesantno putovanje, tako mi je dodeljeno i moram da se snađem što bolje mogu – rekla je Jelena Đoković.

Deca Jelene i Novaka

Pascal Le Segretain/Getty Images

Kako jedan roditelj u savremenom vremenu da bude autoritet, da bude prijatelj detetu, da može da mu kaže istinu u vremenima kada svi lažu?

– Ne znam. Mislim da ima puno mišljenja i teorija. Da li smo ikada videli zaista srećnog čoveka? Pa da kažemo, sledićemo njegov primer. Neko nam priča o sreći, ali svi smo nešto kratkoročno srećni, zadovoljavaju nas neke sitne stvari, dok krupnice jako kratko. Mene povezuju sa različitim pričama, o tim nekim guruima, pa sada kao težimo ka nekim tim rešenjima, svetim mestima.

Pročitajte Jelena i Novak Đoković ne kriju – Psiholog nam je pomogao da pobedimo krizu!

– Ja nemam odgovor, i ja tragam. Iskreno, postavljam i ja pitanja, jer sve ove stvari koje učim pokazaće se na delu, kada moja deca dođu u tu situaciju da budu nosioci društva. Da li će moja deca reći da imaju traume? I te kako, jer ni ja nisam savršen roditelj i baš hvatam sebe u gomili situacija gde bih mogla mnogo bolje da postupim. Mislim da su to jako dobri momenti, kada me deca u stvari postave na mesto – rekla je Jelena, a onda objasnila i koji su to momenti piše Žena Blic.

Deca Jelene i Novaka

ATA IMAGES

– Jako su karakterni i pružaju otpor. To je jako teško za jednog roditelja, da prihvati kada dete pruža otpor. Tada počne da se budi dete u meni i primenjujem metode koje su bili primenjivane u mom slučaju, jednostavno kreću da izlaze iz mene. Znam da mogu bolje, ali u tom trenutku je to moje najbolje. Naravno, pošto sam pričljiva osoba, onda me deca vrate na mesto rečenicom: ‘Mama, šta radiš? – rekla je supruga najboljeg tenisera sveta i otkrila da su Tara i Stefan potpuno različiti.

Deca Jelene i Novaka

Foto: ATA images

Deca Jelene i Novaka rastu u drugačijem okruženju: “Tara me je dotukla”

– Moja deca su toliko različita, još po rođenju. Kada sam sa Stefanom prvi put postala majka, on je, da kažem, bio baš mučeno dete. Imao je mamu koja je mislila da je celu teoriju savladala, a onda kada se desila praksa, došlo je do umora, neizvesnosti i da je svaka greška koju napravim, kao smak sveta. Prvo dete obično nastrada. Već do drugog deteta sam malo napredovala – priznala je Jelena.

Pročitajte Jelena Đoković još jednom ostavila sve bez teksta – Salva kritika upućena joj je zbog ovoga FOTO

Tara, po njenom priznanju, ima izrazito jak karakter, kao i da voli da se sređuje i šminka.

Deca Jelene i Novaka

Guliver Getty Images

– Potpuno je drugačija. Kada sam bila trudna sa njom, stalno sam se sređivala. To je bio njen uticaj iznutra. Jednostavno je takva, a ima veliki uticaj i na tatu – rekla je supruga Novaka Đokovića i otkrila da sa ćerkom zbog njenog čvrstog karaktera ima često neslaganja, a onda je kroz osmeh opisala i situaciju koja se pre neki dan dogodila:

– Posvađale smo se pred spavanje, jer ona neće da ide u krevet kada joj kažem da ide da spava. Meni to ne prija, jer to je rutina i znamo kada se ide na spavanje i sada ja tebe treba da jurim. Ona tada namerno obuje rolere po kući da vozi. U mojoj glavi je to nedopustivo, da se roleri voze po kući. Na kraju smo sedele i ona je meni rekla ‘Ti nisi moja mama. Izađi iz kupatila – pošto sam joj rekla da opere zube”, ispričala je Jelena i dodala:

Deca Jelene i Novaka

Guliver Getty Images

– Ja bih volela da ja i ti duže vremena provedemo grleći se, mazeći se, nego u ovom procesu, gde ja tebe molim da se središ. Onda je bila jako ljuta na mene i između ostalog i rečenica da joj nisam mama, što je mene jako zabolela, ali na kraju se pomirimo i ona je zaspala u mom naručju. Ipak, taj proces je da me na nosilima iznesu. To je znak da ja nemam formulu. Ne znam da li postoji idealan brak, prijateljstvo, posao, poslovni saradnik. U bilo kojoj interakciji između dva ljudska bića, mora da postoji neslaganje, konflikt, da to mnogo mirnije razrešimo, a ne agresija, tuča, oduzimanje svega – rekla je Jelena.

Pročitajte Novak Đoković otkrio kad će se penzionisati – A, evo u kakvom će raju živeti kad završi karijeru VIDEO

Iako je mnogi smatraju blagom, Jelena smatra da to baš i nije tako.

– Ja sebe ne doživljavam kao blagu, već kao neku vrbu, onako malu, tanku, koju vetrovi lome, a nikako da me slome. Onda ja verujem da je to više snaga, nego blagost, ali svako će reći svoje – zaključila je Jelena Đoković na televiziji K1.

AUTOR: SVET

FOTO: GETTY images