Krštenje dece Novaka Đokovića
Svet

September 21, 2023 11:45

By

Život po strogim pravilima: Jelena Đoković otkrila zašto sve drži pod kontrolom, kriva je besparica

Ishrana Jelene Đoković postala je veganska iz nužde

Deklarisana veganka godininama se pridržava strogog režima bez mesa, mleka i šećera ali malo je poznato kako se Jelena Đoković odlučila da vodi život po ovakvim pravilima. Supruga najboljeg tenisera istakla je da se ovog pravilnika pridržavala jer je morala te je ishrana Jelene Đoković tada kao i sad podrazumevala sve sirove namirnice.

Ishrana Jelene Đoković

Guliver Getty Images

Kako i sama kaže, sve je počelo još tokom studentskih dana.

– Počela sam da razmišljam kako da preživim tri godine, jer nisam imala novca da jedem u ne znam kakvim restoranima, a nisam ni živela u domu gde imam kuhinju. Tako da je veganstvo krenulo iz muke – rekla je Jelena.

Pročitajte Jelena Đoković još jednom ostavila sve bez teksta – Salva kritika upućena joj je zbog ovoga FOTO

Jelena sa ove distance ne može da kaže da li će do kraja života ostati vegan iako je priznala da se na ovom režimu oseća odlično

Ishrana Jelene Đoković

ATA images

Ja sam bila veliki mesojed, i jako ga volim još uvek, ali ga ne jedem. Dobro se osećam i meni je to bio cilj, da nađem način kako da živim ovaj život budna, sa energijom, zdrava – kazala je, dodajući da je važan i način pripreme hrane.

Pročitajte Oporavite organizam od praznične hrane – Jelena Đoković savetuje kako

– Moja ishrana je 70 odsto sirova hrana, a 30 odsto skuvana. Najčešće jedem supu, bezglutensku testeninu, kinou, pirinač… Teško je danas naći pravu hranu i pripremljenu na zdrav način. Zato mi je važno da se dobro organizujem oko obroka i srećna sam što imam partnera koji je kao i ja posvećen tome da ostane zdrav i jak. Naši režimi ishrane se tek malo razlikuju – zaključila je tom prilikom Jelena Đoković u emisiji “Šta sam tebi i ko sam sebi”.

AUTOR: SVET

FOTO: GETTY images