Svet

4 Aprila, 2022 15:05

Đorđe David doživeo porodičnu tragediju: Sumnja se na ubistvo?

Otac Đorđa Davida bio je jedina i najveća podrška. Popularni pevač ističe da mu je tata bio uzor i jedini heroj u kog je verovao, a onda se desila tragedija…

Pevač Đorđe David završio je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, a za to, kako i sam kaže, zaslužan je njegov, sad već, pokojni otac. Poplarni pevač u jednoj emsiji pričao je o svom ocu Vasiliju kao najvažnijoj figuru u njegovom odrastanju i sazrevanju. Sa samo 10 godina odveo ga je na dramsku sekciju jer je u njemu video veliki potencijal. Verovao je u njega i na tome mu je pevač večno zahvalan.

Evo kako je to ispričao Đorđe David:

Otac Vasilije odveo me je sa 10 godina u dramsku sekciju koju je imala radio televizija Beograd, i tada sam prvi put video Buleta Goncića, Sonju Savić, Brstinu i druge – rekao je David u jednoj emisiji.

PROČITAJTE: Đorđe David isprozivao Balaševićevu ćerku: „Ne znam zašto se mala, neuspešna ćerka bavi mnome!“

Iako isprva nije imao nameru da se bavim umetničkim poslom, na taj put odvela ga je velika tragedija u životu, kada mu je otac nastradao.

Moj otac je bio član saveza komunista, i do su svi gledali da zabodeu neku lovu i vikendice njega to nije zanimalo. On je bio tajni savetnik u Titovom kabinetu – ispričao je pevač.

Otac Đorđa Davida mučki je nastradao: Heroj je bio poražen

Član žirija najpopularnijeg muzičkog takmiččenja prisetio se ovog nemilog događaja čiji je bio učesnik.

– Bila je u pitanju politička nameštaljka, izrežirana. On i ja smo bili u kolima, meni dlaka sa glave nije falila a on je ostao na mestu mrtav. Ali bio je i ostao autoritet u mojoj glavi. Ja sam se nakon toga strašno promenio, jer je moj heroj bio poražen. Nisam imao ni 15 godina i to su stvari koje mladom čoveku naprave lom u glavi – rekao je Đorđe i dodao da je upravo zato odbio da ide očevim stopama:

– Tražio sam da se bavim nečim što daje slobodu, a to je umetnost – rekao je David s tugom u glasu.

PROČITAJTE: Đorđe David šokirao pričom o svom ljubavnom životu: „Žena mi je spavala ispred vrata!“

AUTOR: Star

FOTO: Ata Images