Svet

January 23, 2023 09:00

By

Naziv će vas iznenaditi: Elena Karaman pokazala unutrašnjost nove kuće a tek kakvo joj je ime dala FOTO

Dom Elene Karaman odiše posebnim stilom i energijom 

Čuvena dizajnerka Elena Karaman unutrašnjost svoje nove kućeje nakon razvoda od biznismena Jugoslava Karića porodici Đoković prodala imanje na Kosmaju u kom je par zajedno živeo, ali nije se preselila daleko. U blizini svog prethodnog doma ona je pazarila prostrano imanje i na njemu počela da gradi svoje malo carstvo u kom može da uživa izolovana od gradske vreve i žurbe.

U pitanju je raskošna vila u šumi, što je Eleni veoma važno budući da je poznato koliko je posvećena prirodi i vezi čoveka s njom, a ona je sada pokazala pratiocima na Instagramu i kako izgleda njena nova kuća.

Pročitajte: Luksuzni kompleks opremljen samo za njenu dušu: Do sad neviđeni detalji u raskošnom domu Elene Karaman (FOTO)

— Posle rekordnih deset meseci, ona je tu… Viđena i odsanjana u onom skrovitom ćošku moje mašte iz koga izviru svi moji projekti i kreativne priče. U tom unutrašnjem vrtu blagosloven AWEN-om (centralni princip Druidne tradicije i podrazumeva božansku inspiraciju ) nastao je i bio podržan vidljivim i nevidljivim silama i ovaj projekat našeg novog doma, našeg ličnog svetilišta — napisala je Elena.

Ona je otkrila da je svoj dom nazvala Nemetona, što je ime keltske boginje, a verovanje u nju potiče još iz severoistočne Galije. Njeno ime znači “ona koja je iz svetog gaja”, a Elena nije slučajno tako nazvala svoju kuću i ranč. Naime, Nemetona se često smatra boginjom-čuvarkom bogomolja na otvorenom i koren njenog imena nemeto- odnosi se na verske prostore, naročito gajeve. Budući će u svom novom domu izvoditi brojne rituale, nije iznenađujuće što je on upravo — Nemetona.

Pročitajte: Elena i Jugoslav i posle razvoda zajedno na moru – Ovo je njihova kuća, koju prodaju za 4 miliona evra (foto)

— Posle dvadesetogodišnje karijere i mnoštva privatnih i komercijalnih prostora koje sam oplemenila i ušuškala u svoju viziju lepote, proisteklu upravo iz ovog božanskog izvora, i dalje sa kao dete radujem kada u svoj celovitosti neka nova priča ugleda svetlost dana. Tako je i ovo prvo jutro, u našem novom domu, duboko u šumi, mirisalo na radost, na magiju, na divljenje i zahvalnost.. Sebi samoj, mojoj divnoj deci koja su mi uvek večita inspiracija, božanskom vođstvu i predivnoj učiteljici i Majci prirodi. Na ovoj vilenjačkoj zemlji nikla je Nemetona… Druidna boginja svetilišta, doma, lugova i gajeva — napisala je Elena.

Pročitajte: Komšije u strahu od Elene Karaman – Pali vatru ispred imanja, ljudi beže od nje

Ona se, inače, opredelila za svetlije nijanse zemljanih boja, uz obilje belih i krem mekanih materijala. Svi detalji su pažljivo birani i imaju svoju simboliku, dok su tkanine mahom ukrašene etno i ornamentalnim vezovima. U dizajneru enterijera u najvećoj meri su korišćeni prirodni materijali, pre svega drvo, a Elena se okružila i biljkama.

Pročitajte: Šok – Godinu dana od razvoda Elena Karaman spremna da vezu sa Dušanom Reljinom podigne na viši nivo (FOTO)

AUTOR: SVET

IZVOR: Glossy

FOTO: Instagram