Doping test Novaka Đokovića svet portal svet tabloid svet
Svet

November 27, 2023 22:17

By

Istina o Novakovom doping testu izašla na videlo: Zvanično saopštenje rastužilo mnoge

Doping test Novaka Đokovića nikad nije bio pozitivan 

Novak Đoković, legenda srpskog sporta i najbolji teniser svih vremena, poslednjih nekoliko dana prolazi kroz pravu medijsku torturu. U medijima se pojavila vest da je Novak na Dejvis kupu izbegavao doping testiranje pre meča, te su ga brojni dušebrižnici osudili zbog toga. Iako već godinama doping test Novaka Đokovića nije dovođen u pitanje, te je jasno kao dan da je srpski Džoker najbolji zahvaljujući svom talentu, radu, trudu i veri, našli su se i oni koji bi da pobiju sve to.

Doping test Novaka Đokovića svet portal svet tabloid svet

Instagram

Naime, istina je da je Novak pre meča sa reprezentacijom mogao da bira da li će doping test raditi pre ili posle duela sa Norijem, no, britanski mediji su pisali da je Đoković odbio testiranje. Neki su čak otišli toliko daleko da su zatražili i suspenziju najboljeg svetskog tenisera.

Pročitajte Uspeh mu nikada neće oprostiti – Nadal sramno isprozivao Đokovića

Jedan od onih koji tražio kaznu za srpskog tenisera bio je i francuski biciklista Mark Madio. Mediji su tada pisali da je Madio navodno izjavio da tokom meča neke nedozvoljene supstance izlape, te da Đoković možda zbog toga nije želeo da se testira. Ipak, nije se dugo čekalo da istina izađe na videlo

Portparol Međunarodne agencija za integritet tenisa oglasio se i jasno objasnio da Novak nije prekršio nikakva pravila, te da teniseri imaju mogućnost da odluče da li će da se testiraju pre ili posle meča.

– Zahvaljujući formatu timskog takmičenja, uključujući i Dejvis kup, timovi mogu da budu informisani da su izabrani za testiranje pre starta mečeva i da mogu da obezbede uzorke kada su spremni. Od momenta obaveštavanja i davanja uzorka, oni su motreni od strane člana anti-doping tima. Ne menja ništa da li se to radi pre ili posle meča, pogotovo što je posle mečeva važnija koncentracija urina – rekao je on.

Ova činjenica verovatno će rastužiti sve one koji se svim silama trude da ospore sve uspehe koje je postigao naš legendarni sportista, ali nema sumnje da će sve ono kroz šta je prošao poslednjih dana biti još samo jedan motiv više da i dalje dominira belim sportom.

AUTOR: SVET

IZVOR: KURIR SPORT

FOTO: ATA IMAGES, INSTAGRAM, TWITTER