Merilin Monro je svako jutro pila ovaj napitak, a nije imala ravan stomak: Ključ za njenu lepotu skrivao se u jednoj namirnici
Ishrana Merilin Monro bila je vrlo jednostavna
Merilin Monro je bila i ostala najpopularnija glumica na svetu, prvenstveno zbog njenog atraktivnog izgleda i šarmantnog glasa.
Ishrana Merilin Monro – Ove namirnice su bile obavezne u njenom jelovniku
Merilin Monro je bila prva žena u Holivudu koja je govorila o svom režimu ishrane. U članku objavljenom 1952. godine u magazinu “Padžent”, tada 26-godišnja Merilin otkrila je da nikada svoje telo nije smatrala izuzetnim.
Visoka oko 160 centimetara, varirala je između 50 i 60 kilograma, međutim, ona se time nikada nije opterećivala. Volela je jaja i meso, a otkrila je recept za čarobni napitak koji je pila svakog jutra, a koji joj je davao energiju i vitalnost.
– Čula sam da moju ishranu smatraju čudnom, ali ja ne mislim tako. Svakog jutra pre nego što odem pod tuš, zagrejem čašu mleka i dodam dva jajeta. Pomešam ih viljuškom i pijem zajedno s vitaminima dok se oblačim. Mislim da lekari ne mogu da ponude hranljiviji doručak za zaposlenu devojku koja je uvek u žurbi – objasnila je.
Poznato je da je ishrana Merilin Monro bila jedinstvena, a opet vrlo jednostavna. Pronađen je spisak namirnica, koje je jela pa čak i pisani tekst sa preciznom satnicom, šta je i u koje vreme od namirnica konzumirala.
Merilin Monro je uvek doručak započinjala u 8h ujutru, a za doručak je uvek jela dve hrskve kriške belog tost hleba (obavezno pržene) sa maslacem, zatim propržena šljiva, sok od narandže, čaša mleka ili slab, ne jak kakao.
Prva marenda (užina) je bila tačno u 10h ujutru i u to vreme glumica je uvek pila šolju mleka i pojela jedan kreker. Ručala je uvek u 13 časova, a za taj obrok je imala i posebne zahteve i obavezno je uvek moralo biti više namirnica pa ih je za svaki obrok drugačije kombinovala.
Jedno kuvano ili poširano jaje, sveži sir, jedan pečeni krompir ili krompir pire, špagete kuvane sa paradajzom ili maslacem, ali obavezno bez sira. Za ručak je uvek morala imati spremno pola šolje mleka, beli tost hleb sa maslacem, kuvano voće ili puding.
Pročitajte Godinama je u top formi, a sada je otkrila i kako – Poštuje pravilo broja sedam
Druga marenda je bila u 15:30 časova i tada je kao i u 10 ujutru imala spremljenu šolju mleka i jedan kreker.
Iako je pazila na ishranu, redovno je jela meso, ali i zato uz meso puno povrća. Mnogi su se pitali, šta Merilin Monro još jede da bi imala takve obline, jer je jasno da ne bi mogla tako aktivno živeti i biti na napornim putovanjima i snimanjima da je bila samo na mleku i sirovim jajima.
Jednom je izjavila: “Moje večere kod kuće su zapanjujuće jednostavne”. Priznala je i da je njena ishrana bogata proteinima držala u formi, ali je zato sebi mogla kasno uveče priuštiti čak i sladoled. Rekla je da sebi sigurno ne bi mogla dozvoliti sladoled u kasne sate da nije imala redovnu i zdravu ishranu, potpuno sastavljenu i pripremljenu od proteinske hrane.
Za večeru, koja je uvek bila u isto vreme, tačnije u 18:30 časova, uvek su morale biti spremne ove namirnice:
Kuvana ili pečena govedina, piletina, jagnjeći kotlet, riba, pileća jetra, jedan prženi krompir i slatki hleb. Uvek je morala za večeru popiti napitak u vidu pola šolje ceđenog paradajza, šargarepe, graška, pasulja ili spanaća. U svakom obroku, obavezna je bila kriška belog hleba sa maslacem kao i desert – kolač, krem, puding od riže, Tapioka kuglice ili skrob izvađen iz biljke Tapioka, kao i pečena jabuka.