ksenija vucic
Svet

29 Januara, 2022 20:47

Iznenada preminula Ksenija Vučić, prva žena Aleksandra Vučića!

Preminula Ksenija Vučić, poznata novinarka i prva supruga predsednika Srbije Aleksandra Vučića, iznenada nas je večeras napustila u 54. godini u Beogradu.

Iznenada preminula Ksenija Vučić!

Tužnu vest potvrdio je i predsednik lično na svom Instagram profilu.

”Večeras je u Beogradu, iznenada, u 54. godini, preminula Ksenija Vučić, majka naše dvoje dece, Danila i Milice, i moja prva supruga. O mestu i datumu sahrane naknadno ćemo obavestiti familiju i prijatelje” stoji u objavi.

Ksenija Vučić se novinarstvom bavila 30 godina. Poslednji godina bila je angažovana kao autor i voditelj nekoliko televizijskih formata na TV Pinku, gde je takođe obavljala i funkciju direktorke.

Ksenija Vučić (devojački Janković) je rođena 1968. godine u Beogradu. Pohađala je osnovnu školu „Darinka Pavlović“ u Starom gradu. Školovanje je nastavila u rodnom gradu. U Beogradu je završila i istoriju umetnosti na Filozofskom fakultetu. Radila je u brojnim medijima. Između ostalih, bila je deo redakcije radio „Indeksa“, lista „Srpska reč“, radija „Fokus“ i televizije „Studio B“. Nakon što je rodila Danila i Milicu povukla se sa srpske medijske scene, a potom prešla na TV „Pink“ gde je vodila emisiju „Pravac“. Za direktorku kablovskog kanala „Pink 3“ je izabrana 2015.

Aleksandra Vučića je upoznala 1995. na Radio Indeksu. Venčali su se dve godine kasnije, a razišli se 2011. Imaju dvoje dece, sina Danila i kćerku Milicu.

O privatnom životu Ksenije Vučić zna se vrlo malo. S obzirom na to da je Ksenija vrlo retko davala intervjue,  kako su se upoznali ispričao je Vučić u intervjuu sajtu „Press Online“ 2010. godine. Ksenija i Aleksandar su se prvi put sreli 1995. godine kada je ona vodila duel između njega i Aleksandra Čotrića iz SPO. Nakon toga ga je zamolila da intervju i „Srpskoj reči“, listu za koji je u to vreme takođe radila. On je pristao, pa su nastavili da se viđaju. Kako je Vučić tada priznao, dugo su šetali, razgovarali i jednostavno se pronašli. On je dodao da su uvek jedno drugo zadirkivali ko je učinio prvi korak.

Venčali su se 1997. godine u Novom Sadu. Iste godine Ksenija je rodila sina Danila, a 2002. godine su dobili ćerku Milicu.

Godine 2009. Kseniji je postavljena dijagnoza disekcije aorte. Reč je o poremećaju koji podrazumeva cepanje krvnog suda, pri čemu krv ulazi u nastalu pukotinu i izaziva „lažni“ umen aorte.

Nakon neuspešnih tretmana lekovima ona je operisana u Parizu. Operacija je, prema njenim rečima trajala više od deset sati, a četiri dana nije mogla da se probudi iz kome. Zid aorte je rekonstruisan, a Ksenija se uspešno oporavila i nastavila karijeru. Radila je intervjue sa brojnim domaćim i stranim političarima, poput Ivice Dačića, Čedomira Jovanovića, Nenada Čanka, Nikole Gruevskog, Edija Rame, kome je u emisiji pokazala tri prsta.

FOTO: YouTube printscreen