ksenija vucic
Star

29 Januara, 2022 21:48

Sa ovom OPAKOM bolešću borila se preminula Ksenija Vučić! 

Vest da je preminula Ksenija Vučić, poznata voditeljka i prva žena Aleksandra Vučića, šokirala je sve. Međutim, malo ko zna da se ona borila sa ozbiljnom bolešću zbog koje je mogla  da postane paraplegična.

Sa ovom OPAKOM bolešću borila se preminula Ksenija Vučić!

Kseniji je 2009. godine dijagnostikovana disekcija (cepanje) grudne aorte i ona je tada operisan u vruhunskoj francuskoj bolnici „Hospital Pitie Salpetriere“.

Najbitnije je da neće biti paraplegična, od čega su lekari najviše strahovali. Pred nama je težak posao, jer je postoperativni tok dug i zahtevan, nosi određene rizike od krvarenja, embolije pluća, tromboze vena… ali se svi nadamo da do toga neće doći”, rekao je Vučić koji je sve vreme bio uz Kseniju.

ksenija vucic

YouTube printscreen

Operacija je trajala punih pet sati, a Ksenija Vučić dovedena je do stanja gotovo kliničke smrti, jer su joj lekari telesnu temperaturu spustili na 15 stepeni. Srce je za to vreme radilo na vantelesnom krvotoku, dok su hirurzi rekonstruisali aortu. Ovaj izuzetno rizičan i komplikovan zahtev poveren je doktoru Eduaru Kiferu, najboljem kardiohirurgu u Evropi.

„On je izveo čudo! Veoma je škrt na rečima, ali kaže da je sve uspešno prošlo i pao nam je svima kamen sa srca. Ksenija će u komi biti do danas, a onda polako sledi oporavak. Sigurno će još deset dana biti u bolnici pod nadzorom lekara, a onda polako stižemo kući zajedno. Neću se vraćati bez nje„  rekao je tada Vučić.

Tako je i bilo, Ksenija se potpuno oporavila i sve do danas vodila aktivan život i gradila respektabilnu novinarsku karijeru.

FOTO: YouTube printscreen