Svet

November 27, 2020 18:00

By

Kaćinom ocu METASTAZIRAO karcinom! “Molim se Bogu da OPERACIJA uspe!”

Taman kada je pomislila da je najgore prošlo, Kaća Živković se suočila sa užasnom vešću. piše novi broj tabloida SVET.

Terapija nije dala efekta!

Njen otac Branislav, koji je pre skoro četiri meseca operisan od karcinoma debelog creva, opet nije dobro. Lekari su naknadnim pregledima ustanovili da je došlo do metastaze i nova borba tek predstoji.

Karcinom je najpodmuklija bolest koja postoji. Ne mogu da lažem da sam dobro i da je sve kako treba da bude kad nije. Postoperativni tok je prošao uspešno i u početku je sve išlo ka oporavku, OK je podnosio hemioterapije. Kad je tata isprimao svu terapiju, urađeni su detaljni pregledi, analize su uzete, išao je na skener i magnetnu rezonancu, rađeni su tumor markeri i ispostavilo se da sva ta terapija nije dala efekta. Em što se bolest nije povukla, nego je još i uznapredovala i proširila se. Metastaziralo je sve. Sad čekamo drugu operaciju. Uradiće mu detaljan pregled da se vidi šta je i kakvo stanje organizma, pa onda sve ispočetka – kaže Kaća u jednom dahu i nastavlja:

– Ne preostaje nam ništa drugo nego da se borimo. Odustajanje nije opcija. Kao i prvi put kad je operisan i sad je ista situacija po bolnicama. Ponovo je haos sa koronom, pretvorene su sve bolnica u kovid centre, onkološki pacijenti ponovo nemaju prednost, ali šta je tu je. Borimo se, guramo, jurimo na sve strane. Čelični živci su potrebni za sve ovo i vera u Boga. Nadam se i verujem da će sve biti kako treba i da će tata da se izbori sa ovom bolešću – završava Kaća za SVET.

AUTOR: IVAN GAJIĆ/SVET

FOTO: RAJKO RISTIC/SVET