

Neobičan recept za trileće kakav do sad niste probali, ovaj sastojak daje poseban šmek
Kolač trileće ukusniji i od krempite
Kolač trileće, ili “tres leches” kako se naziva na španskom, potiče iz Latinske Amerike, a posebno je popularan u zemljama poput Meksika, Nikaragve i Kube. Njegovo ime potiče od tri vrste mleka koje se koriste u pripremi: kondenzovano mleko, evaporisano mleko i sveže mleko. Iako nije potpuno jasno gde je tačno nastao ovaj desert, postoje teorije da je kolač trileće prvi put napravljen u Meksiku tokom 19. veka. U nekim verzijama se navodi da je inspirisan evropskim receptima…
Kolač trileće – Ovaj sastojak sigurno niste stavljali
Postoje mnoge varijacije trileće kolača, koje uključuju dodatke poput voća, čokolade ili čak različitih vrsta krema. U nekim kulturama, kolač se može poslužiti sa svežim voćem ili šlagom.
Evo jednog neobičnog recepta za trileće tortu koji će dodati poseban šarm ovom klasičnom desertu:

Guliver Getty Images
Sastojci:
*Za biskvit:*
– 4 jaja
– 120 g šećera
– 100 g brašna
– 1 prašak za pecivo
– Prstohvat soli
*Za sirup:*
– 250 ml mleka
– 250 ml kokosovog mleka
– 250 ml zaslađenog kondenzovanog mleka

Guliver Getty Images
*Za krem:*
– 400 ml slatke pavlake
– 200 g krem sira
– 100 g prah šećera
– 1 kašičica vanilin šećera
– 50 g kokosovog brašna
Priprema:
1. Priprema biskvita: Umutiti jaja sa šećerom dok ne postanu penasta. Dodati pomešano brašno, prašak za pecivo i so. Sve dobro sjediniti i izliti u podmazan pleh. Peći na 180°C oko 25 minuta ili dok ne porumeni.
2. Priprema sirupa: U manjoj šerpi pomešati mleko, kokosovo mleko i kondenzovano mleko. Zagrevati dok ne provri, a zatim skloniti sa vatre.
3. Sklapanje torte: Pečeni biskvit izbodite viljuškom i prelijte pripremljenim sirupom. Ostavite da se ohladi i upije sve tečnosti.

Guliver Getty Images
4. Priprema krema: U velikoj posudi umutiti slatku pavlaku, krem sir, prah šećer, vanilu i kokosovo brašno. Dobro sjediniti.
5. Dekoracija: Preko ohlađenog biskvita ravnomerno rasporediti krem. Ostaviti tortu u frižideru da se stegne bar nekoliko sati, po mogućstvu preko noći.
6. Serviranje: Pre serviranja, možete je dekorisati čokoladnim mrvicama, kokosovim brašnom ili svežim voćem.
Ovom receptu kokosov ukus daje poseban šmek što ga čini jedinstvenim varijacijom u odnosu na klasičnu trileće tortu.
Uživajte!