Novak ima konflikt sa majkom
Svet

October 29, 2023 15:45

By

Novak ima konflikt sa majkom, izjavio čuveni psihijatar, a evo zašto tako misli

Konflikti Novaka Đokovića sa majkom su vidljivi prema tvrdnjama psihijatra

Doktor Jovan Marić je inače veliki poštovalac našeg tenisera zbog kog i gleda taj sport. A pošto prati i šta se o Novaku piše, na osnovu toga je i izvukao neke zaključke koje je  podelio sa čitaocima Sveta. 

Konflikti Novaka Đokovića sa majkom

Ata images

Prema tvrdnjama poznatog psihijatra Jovana Marića, konflikti Novaka Đokovića sa majkom su vidljivi, a Novak je već odavno enigma ne samo za sportske stručnjake nego i za medicinsku struku. Takođe, poznati doktor osvrnuo se njegov veganski način ishrane, nezamisliv u vrhunskom sportu koji strahovito iscrpljuje organizam.

Psihijatar kaže da su konflikt sa hranom i konflikt sa majkom povezani

Hrana je najvažnija, čitava je nauka koju hranu treba sportisti da jedu. Crveno meso je izvor proteina i ja sam siguran da je Noletu neko pogrešno napunio glavu. Novak ima konflikt sa hranom, on ima konflikt sa majkom jer je majka davalac hrane“, rekao je Marići dodao da je katastrofa što Novak tako dugo ne jede meso.

Vegetarijanci su zdravi i mogu dugo da žive, ali za sportistu to uopšte nije zdravo. Njemu treba moja pomoć, ili nekog drugog psihijatra, ali ja se užasavam tih lajf kouča koji nemaju znanje medicine. To su priučeni ljudi i veoma blizu šarlatana. Novaku treba tim vrhunskih stručnjaka koji će mu objasniti kako se hrane sportisti.“

Konflikti Novaka Đokovića sa majkom

ATA images

Porodica je bila zabrinuta zbog veganske ishrane, ali nije bilo konflikta sa majkom

Potom je profesor Marić prokomentarisao i Novakov nesvakidašnji način da se rashladi tokom meča koji je takođe šokirao javnost.

– „Sticajem okolnosti, ja sam znao Miljana Amanovića, njegovog bivšeg fizioterapeuta, koji mi je pričao da Nole nakon meča, onako znojav, uđe u kadu punu leda! To je nešto novo! Ulazi se u kadu punu leda i bude kratko! To je neka nauka?“ sa čuđenjem je svojevremeno za Svet sve ovo ispričao ugledni psihijatar, ali kako vidimo, Nole pomera ne samo granice tenisa, nego i medicine i zdrav je kao dren, a njegov pristup ishrani duboko i ozbiljno je utemeljen na naučnim činjenicama. Na taj jelovnik je prešao uz vođstvo lekara, a svi medicinski parametri su odmah pokazali odlične rezultate. Prvo je iz ishrane izbacio gluten, mlečne proizvode i rafinisani šećer.

Konflikti Novaka Đokovića sa majkom

 printscreen

Pročitajte Isplivala tajna Dijane Đoković koja bi mogla da osramoti porodicu – Novak nije ni znao da njegova majka ovo krije

“Nedugo potom iz ishrane sam izbacio i crveno meso jer sam primetio da treba mnogo vremena i energije da se ono svari u telu, a ta enerija mi treba za fokus i oporavak, za naredni trening, za naredni meč” – objasnio je Novak koji na jelovniku sada nema ništa životinjskog porekla. Novak ne krije da je porodica tada bila veoma zabrinuta za njegovo zdravlje i da nisu blagonaklono gledali na ovaj režim ishrane, ali kada su videli da mu je alergija nestala, a snaga se povećala, shvatili su da radi ispravnu stvar. Na veganskoj ishrani sada su i Jelena i oba deteta, dok ostatak porodice Đoković, ne odustaje od tradicionalne srpske trpeze, ali to im ne smeta da se svi odlično slažu, vole i podržavaju. 

AUTOR: Svet

IZVOR: Svet

FOTO: Ata images, printscreen