Kosa Ivane Selakov Svet novine, Svet portal
Svet

December 24, 2023 10:15

By

Plava kosa je više od boje, to je stav: Poznati frizer otkriva sve tajne nege Ivane Selakov koje mora da zna svaka plavuša

Kosa Ivane Selakov zahteva posebnu negu

Svi se slažu da žene sa plavom kosom zrače posebnom vrstom magije, ali plavuše nisu inspirativne samo suprotnom polu, nego i frizerima.

Plava kosa nudi beskrajne mogućnosti da se kreativnost frizera ispolji na najbolji nači, a to isto misli i poznati beogradski frizer Peđa Božić.

Među brojnim damama sa javne scene koje negu svoje kose poveravaju njemu je i Ivana Selakov, a kod frizera ide dva do tri puta nedeljno jer, kako kaže, sama ne ume da sredi svoju kosu. 

Kosa Ivane Selakov Svet novine, Svet portal

Privatna arhiva

Kosa Ivane Selakov je zahtevna, ali biti plavuša je izbor da se izvojite iz mase

Ona je jedna od pevačica koje su svoj identitet pronašle u plavoj boji, kosa Ivane Selakov se često menja jer pevačica voli da eksperimentiše sa dužinom i frizurama.

Poznata pevačica nije sklona da ide u ekstreme pa tako kosa Ivane Selakov što se tiče boje i oblika ostaje ista, a kloni se baš kratkih ili asimetričnih frizura. Uz pravu boju karmina i crveni ili bordo lak na noktiva, glamurozna i ženstven izgled je zagarantovan.

Inače, eksperti tvrde da je plava najzahtevnija boja u frizerskom carstu jer traži preciznost, kvalitene farbe i proizvode za negu kao i ogromno znanje i stručnost frizera kako se ne bi skrenulo u neželjenu nijansu.

Kosa Ivane Selakov je savršena, a ove tajne treba da zna svaka plavuša

Kosa Ivane Selakov je prepuštena jednom od najpoznatijih beogradskih frizera, Peđii Božiću koji na Ivaninoj kosi koristi posebne tehnike nanošenja boje i specijalne tretmane kako bi sačuvao zdravlje i sjaj vlasi, a napominje da su redovno održavanje boje, tretmani za hidrataciju i regeneraciju, kvalitetni šamponi i maske – apsolutni must have za svaku damu koja želi da izgleda lepo i negovano. 

Kosa Ivane SelakovSvet portal, Svet novine

Privatna arhiva

Ravno ošišana kosa Ivane Selakov je savršen primer kako klasika može da bude ultramoderna. Ravna kosa precizno ošišana, sa svetlim plavnim pramenivima uvek deluje sofisticirano i elegantno.

Pročitajte Nova frizura Jelene Đoković oduševila sve – Tamna kosa je ulepšala i podmladila

Ova frizura ističe lepotu Ivaninog lica” kaže Peđa, a ovo su njegovi saveti svim plavušama:

  • Izaberite iskusnog frizera koji dobro poznaje rad sa plavim nijansama
  • Koristite samo kvalitetne proizvode
  • Redovno se šišajte
  • Imajte na umu da je plava više od boje, to je stav, to je izbor da budete jedinstvena, hrabra, da se izdvojiti iz mase.

AUTOR: Svet

IZVOR: Svet

FOTO: ata images, privatna arhiva