Kume Parade ponosa
Svet

29 Avgusta, 2022 13:00

Jelena Karleuša isprozivala poznate dame: Zanemećete kada vidite ko se sve našao na meti njenih kritika

Kume Ponosa na meti Jelene Karleuše

Pop diva Jelena Karleuša već godinama jasno i glasno izražava svoje stavove o svemu i svačemu, pa tako i o gej paradi, oko koje su mišljenja u Srbiji veoma podeljena.

Pročitajte: Ne oprašta – Karleuša neće da čuje za Grand, evo zbog čega 

Kume Parade ponosa

I dok su mnogi mišljenja da je parada propagiranje bluda i nemorala, JK se već godinama bori za prava LGBT populacije, te je osudila sve javne ličnosti koje nisu javno podržale održavanje ovogodišnjeg Prajda.

Karleuša je na svom Instagram profilu iznela svoj stav uz prozivke i nekih poznatih imena.

– Širite ljubav, a ne mržnju! Ljubav je ljubav – napisala je JK na početku, pa dodala:

Pročitajte: Uživa u njemu – Srećne vesti u životu Jelene Karleuše, on je konačno pored nje (foto) 

Kume Parade ponosa

PRINTSCREEN/INSTAGRAM

– Isključila sam komentare zbog bolesnih uvreda u komentarima onih koji se bore za „normalnost“. Valjda oni misle da je normalno mrzeti, vređati, napadati. E, pa neka svoj bes istresaju mami ko ja ihje tako vaspitala! Sa velikim željenjem sam prihvatila to da je Prajd u Beogradu otkazan. Još strašnije mi je to što se u ovom trenutku događaju nekakve litije gde se umesto ljubavi, tolerancije, jednakosti i slobode za sve, čuju reči mržnje pod maskom „normalnosti“! Mržnja nije normalna, mržnja je bolest. Beograd je grad koji voli i podržava sve ljude, bez obzira na njihovu boju kože, versko ili s*ksualno opredeljenje! Ja, kao Beograđanka i kao najuticajnija i očigledno najhrabrija javna ličnost, nikada neću dozvoliti da se naši sugrađani pripadnici LGBT zajednice osećaju manje vredno, jednako ili slobodno! Mržnja nije odgovor i neću je tolerisati – napisala je u objavi Karleuša, a nije propustila priliku ni da potkači kume dosadašnjih parada.

Pročitajte: Prepoznali biste je po kosi i pogledu – Ovo je Jelena Karleuša pre svih operacija, prirodne grudi i usne (foto) 

Kume Parade ponosa

Ata Images

Nijedna javna ličnost, pogotovo ženska, nije pokazala solidarnost prema LGBT populaciji u momentu kada se udara na njihova ljudska prava ovih dana u Srbiji. Ne mora niko naravno, to je lični stav svakoga da javno podrži ili ne, ali mi je nešto žao iskreno. Našim „zvezdama i zvezdicama, kumicama i kraljicama“ gej ljudi mogu da budu i najbolji prijatelji, menadžeri, PR-ovi, frizeri, stilisti, šminkeri, novinari koji ih dižu u nebesa, fotografi, videografi, dizajneri itd, ali ipak nisu „zaslužili“ njihovu javnu podršku sad kad je frka. Makar jedan mršavi stori… Meni je to toliko nefer i toliko tužno. Treba pokazati petlju i stav kad je bitno, ne kad donosi neke marketing poene. Neće pasti mikro krunice sa glava podržati prijatelje i ljude bez kojih ne bi ni postojale… Ali okej. Valjda će to LGBT zajednica na ovim prostoria imati na umu kada sledeći put bude dizala u nebesa raznorazne pojav.

Homofobija: psihički poremećaj „malih mozgova“, malih srca i malih pi*a – zaključila je Jelena.

Dosadašnje kume Parade ponosa pored Jelene, bile su pevačica Sara Jo, glumica Mirjana Karanović, dramaturg Biljana Srbljanović, kao i novinarka Suzana Trninić.

JK ne prestaje sa provokacijama

Jelena svakodnevno objavljuje fotografije, video snimke ili tekstove kojima provocira javnost. No najnovijom objavom, je potpuno šokirala javnost. Naime, JK je objavila video na kojem je „obučena“ samo u izolir traku, dok se nalazi ispred praznog ormara.

Jelena Karleuša

AUTOR: SVET

FOTO: RAJKO RISTIĆ, INSTAGRAM