Nedeljni ručak Vesne Čipčić Svet, tabloid, magazi, Svet portal
Svet

November 27, 2023 10:17

By

Ovo morate da probate: Ručak Vesne Čipćić greje dušu, budi uspomene, a ne košta mnogo

Nedeljni ručak Vesne Čipčić je praznik za sva čula

Proslavljena glumica Vesna Čipćić svojim maestralno odigranim ulogama obeležila je brojne pozorišne predstave, serije i filmove, ali veliko umeće i kreativnost ona pokazuje i u kuhinji. Rođena je u Beogradu, ali dobar deo detinjstva provela je u Kikindi, pa je na te dane podsećaju tipične banatske đakonije – nedeljni ručak sa rinflajšom, supom sa grizom i knedlama od džigerice, ali i špikovana teletina u sosu od šargarepe.

Nedeljni ručak Vesne ČipčićSvet tabloid, svet portal

ATA images

Nedeljni ručak Vesne Čipčić može da spremi svaka domaćica

Vesna je jednom prilikom priznala kako je majka kao devojku štedela kućnih poslova jer je znala da će se naraditi u životu, a kada se odvojila od roditelja prvo je naučila da pravi supu jer joj je ona najviše nedostajala. Zamisliti Vojvodinu bez rinflajša, sosa i krompira je naprosto nemoguće, baš kao ni tradicionalni nedeljni ručak kom Vesna dodaje, po svom ukusu, sos od asparagusa, komorača, brusnice, višanja…

Pročitajte Idealan ručak za vreme posta – Ana Bekuta podelila recept za jednostavno, a veoma ukusno jelo (recept)

Vesna otkriva i da se u Vojvodini petkom jede testo koje domaćice same umese, a flekice sa kupusom i krompirom su obavezne, kao i rezanci sa šećerom ili makom s kojima se završava obrok. Ipak omiljeni recept slavne glumice ipak je špikovana teletina u sosu od šargarepe.

Nedeljni ručak Vesne ČipčićSvet, tabloid, portal

Foto: ATA images

Ukus je vrhunski, a nedeljni ručak Vesne Čipčić ne košta mnogo

Za ovo glavno jelo potrebno je oko 300 g telećeg ribića, malo belog luka, suvog začina, ulja, kisela pavlaka, peršun, desetak šargarepa, tri glavice crnog luka i malo gustina

Meso se iseče na kocke i dobro našpikuju belim lukom, pospu se suvim začinom i proprže na ulju sa svih strana.

Pročitajte: Ovo je jedno od omiljenih jela u porodici Radoša Bajića, a priprema se lako i brzo

Šargarepe se izrendaju sa tri glavice luka i dinstaju, a kad su gotove doda se malo razmućenog gustina da se dobije sos i u to se spusti meso i dinsta još neko vreme da se ukusi sjedine. Na kraju se doda pavlaka, peršu, i servira, najbolje uz pire krompir. Prijatno.

AUTOR: Svet

IZVOR: Svet

FOTO: Instagram