Vesna RAdusinovic
Svet

10 Novembra, 2021 15:17

Ovo je čovek s kojim je Vesna Radusinović bila u braku pre Milomira Marića! Družio se sa HOLIVUDSKIM facama!

Prvi muž Vesne Radusinović ugledni je filmski kritičar, a spisateljica se sa njim upoznala na nesvakidašnji način i ubrzo uplovila u bračne vode. Spisateljica Vesna Radusinović, pre nego što je stupila u vezu sa novinarom Milomirom Marićem, bila je udata za poznatog filmskog kritičara Dževdeta Tuzlića pre trideset godina.

Vesna Radusinović bila je u braku sa filmskim kritičarem!

Prvi muž Vesne Radusinović upoznao je spisateljicu tokom svoje posete „Festu“ , a kada su se našli za istim stolom u „Klubu književnika“ između njih su planule emocije. Venčali su se godinu dana kasnije, pa potom krunisali svoj brak sinom Vedranom. Godinu dana kasnije bili su u braku, a Vesna je beogradske ulice zamenila sarajevskim. Za razliku od nje, koja je tek otkrivala kako izgleda bračni život, Dževdet je mnoge lekcije već savladao. Mnogo godina kasnije Vesna je o prvoj ženi bivšeg supuga ovako govorila:

‒ Spomenka Brašić, profesor slavistike, sjajna je osoba sa kojom se vrlo rado družim, a to sam činila i dok sam bila u braku sa Džerijem i živela u Sarajevu. Kako nas dve nikada nismo napravile nijednu neprijatnost jedna drugoj, danas se moj sin i njegova polusestra Sanda, Džerijeva i Spomenkina ćerka, vole, druže i poštuju, zbog čega sam veoma srećna. – izjavila je Radisinovećeva svojevremeno.

Spisateljica se preselila u Sarajevo, a pričalo se da su bili takav par, da su se svi okretali za njima, kada bi se pojavili u javnosti. Svojevremeno Vesna je govorila o svom suprugu i braku, ističući da Dževdet nije mogao da se nosi sa njenim temperamentom.

Nismo bili ludi od sreće što se razvodimo, ali drugačije nije moglo. Jednostavno, nije nam išlo. Naš brak bi se raspao i da nije bilo rata, a rat je ubrzao razvod. Ljudi se ne menjaju preko noći iako ih ljubav učini mnogo boljim i kvalitetnijim osobama. Moj bivši muž nije mogao da se nosi sa mojim gorštačkim karakterom koji, osim ponosa, gordosti, lojalnosti i još nekih osobina na koje sam ponosna, ne isključuje tvrdoglavost, rešenost da se nešto završi sad ili nikad, a nije se nešto preterano ni trudio. Mada mu odavno ništa ne zameram, sada mi je jasno da je zaista najvažnija stvar u svakoj vezi, a i u braku, lična sloboda, i da jedino ako niste sebični, ako ste potpuno operisani od sujete, nešto može i da uspe na duge staze. Doduše, ja sam od onih koji veruju u usud, fatum, sudbinu i mislim da je sve što se desi trebalo da se desi baš tako i tada, i nikako drugačije – rekla je ona, prenosi Story.

Družio se sa HOLIVUDSKIM facama!

Dževdeta je, tih ratnih godina, usud, fatum ili sudbina odvela prvo u Prag, pa u Nemačku, a u Sarajevo se vratio s prvim nagoveštajem normalizacije života. Kada se govori o njemu, svakako se mora pomenuti impresivan broj cenjenih ličnosti, sa kojima je radio intervjue, a među kojima su Ranko Marinković, Miloš Forman, Jirži Mencl, Zuko Džumhur, Predrag Matvejević, Mersad Berber, Danilo Kiš, Živojin Pavlović, Desanka Maksimović, Ljuba Tadić, Pedro Almodovar, Anđelina Džoli, Godar…
Pre deset godina, na pitanje u kakvim je odnosima bila sa Dževdetom posle razvoda, Vesna je odgovorila:
U najnormalnijim. Radila sam po ceo dan pa nisam imala ni vremena, ni želje da se bavim psihologiziranjem i krivicama. Danas je Vedranov tata u trećem, nadam se srećnom braku, ima i preslatku ćerku Emu, tako da je sve nekako došlo na svoje. Znate, svoj krst svako nosi na svojim leđima i od svega, sem od toga, možete da pobegnete.

Milomir Maric i Vesna RadusinovicJednom drugom prilikom taj period života ovako je opisala:

FOTO: RAJKO RISTIĆ