Svet

1 Avgusta, 2022 15:00

Miljana Kulić se bori za život, Marija i Siniša krive lekare: Ovo je doktor koji ju je operisao u Turskoj (foto)

Ovo je doktor koji je operisao Miljanu

Miljana Kulić operisala je želudac u Turskoj usled čega su nastale komplikacije. Ona je danima bila loše, a sve je kulminiralo pre dve noći kada je završila u Kliničkom centru u Nišu.

Nakon obavljenih pregleda Miljani je ostranjena slezina, a usled teškog stanja izgubila je više od 2,5 litara krvi. Ni nakon toga Miljani nije bilo bolje, te je jutros sve sačekala vest da je Kulićeva u veštačkoj komi. Na instagramu pojavile su se i fotografije doktora koji ju je operisao. Naime, Marija i Miljana slikale su se pored dotičnog lekara 23. jula kada je sve govorilo da do ovakvih problema i komplikacija neće doći.

Pročitajte: Miljana Kulić u komi – Lekari se bore za njen život, sve je neizvesno

Marija i Siniša, roditelji Miljane Kulić su van sebe a sve što su u ovom trenutku uspeli da izuste bilo je:

Za sve su krivi lekari u Turskoj, oni su joj oštetili slezinu prilikom operacije smanjenja želuca. Miljana je prekjuče dobila ozbiljne bolove i hitno je primljena u Urgentni centar u Nišu. Lekari su nam rekli da joj je pukla slezina. Miljana je odmah u subotu operisana u Nišu i taj organ joj je izvađen. Izgubila je dva i po litra krvi, operacija je trajala satima – priča Siniša i dodaje da se Miljana suočava sa još komplikacija, preneo je Espreso.

Pročitajte: Miljana Kulić u invalidskim kolicima stigla u BELU kuću – Sa dečkom Nenadom će živeti pred kamerama (FOTO)

Došlo je do zgrušavanja krvi i napravili su joj se trombovi. Lekari joj daju „fraksiparin“ kako bi joj razbili trombove, koji mogu da budu opasni po život. Posle operacije stavljena je u veštačku komu, iz koje se probudila u nedelju ujutru. Sada je priključena na aparate, pod sedativima je i još nije svesna – rekao je Siniša Kulić koji je ovom prilikom istakao da Marija nije dobro i da jedva jede i spava.

– U bolnici sam i čekam. Sve vreme sam uz nju, pustili su me da budem pored Miljane. Ona spava, a i dalje je neizvesno. Juče su joj dali 2,5 litre krvi, ali ne znam da li će biti potrebno još i da li imaju dovoljno – kaže Marija koja apeluje na sve koji su u prilici pošalju Miljani neophodne vitamine:

– Ono što nam je sada potrebno su vitamini američki B12 od 1000 mikrograma i D3 vitamin. Ali obavezano u kapima ili za infuziju. Najkvalitetniji su u Americi, ovde na našem tržištu su lošiji, a i iscrpljene su zalihe vitamina. To je ono što nam je hitno potrebno, pa ako može neko iz inostrantsva da se javi i pošalje – kaže uznemirena Marija Kulić.

Najnovije na portalu Lepota&Zdravlje

AUTOR: SVET

FOTO: Rajko Ristić