životna priča merime njegomir
Star

November 20, 2021 11:28

By

Ovo je neutešna porodica Merime Njegomir!

Preminula Merima Njegomir iza sebe je ostavila neutešnu porodicu, četvoro dece i četvoro unučadi!

Neutešna porodica Merime Njegomir!

Pevačica Merima Njegomir preminula je u 69. godini nakon kraće bolesti, a iza sebe je ostavila četvoto dece i četvoro unučadi, kao i brojne hitove po kojima ćemo je pamtiti.

Merima Kurtiš udala se 1979. godine za Milana Njegomira i od tada nosi prezime Njegomir. Svog muža Milana upoznala je kada je imala 21 godinu. Udala se za njega posle pet godina veze, a njen muž je tada imao 42 godine. Merima je govorila da je to bila ljubav na prvi pogled, a svog muža opisuje kao vrlo lepog, pametnog i zgodnog muškarca. On se ranije nije ženio. Merima mu je za pet godina rodila četvoro dece, kćerke Milicu, Jelenu i Ljubicu i sina Marka.

U tom periodu je snimila i četiri albuma. Imala je veliku energiju i želju da radi, ali i da se ostvari na majčinskom planu. Sve je radila uporedo, a imala je jednu ženu koja joj je nekoliko godina pomagala oko čuvanja dece. Merima nije izbegavala nastupe. Nastupala je čak i dok je bila trudna, i nekoliko meseci nakon porođaja. Izbegavala je samo da putuje negde dalje od Beograda ili da ide na turneje koje iziskuju više dana u nizu.

Njena ćerka Milica povukla se iz javnog života i danas radi kao službenik kod poverenice za zaštitu ravnopravnosti.

Jelena je udata i na prezime Njegomir dodala je prezime Grahovac. Ova Merimina ćerka se bavi lajf koučingom. Ćerka Ljubica je takođe udata i vlasnica je poznate poslastičarnice u Beogradu. Sin Marko je mezimac, i sama Merima je pričali da je slaba na njega.


Njena kćerka Milica krenula je majčinim stopama i okušala se kao pevačica. Završila je radio i televizijsku produkciju. Ona je kreativna umetnica. Najstarija kćerka Ljubica završila je Ekonomski fakultet na kojem je i magistrirala, Jelena je arhitekta enterijerista, a Marko je završio državni Pravni fakultet. Merima se ostvarila i kao baka, a prvo unuče je rodila njena kćerka Jelena 2011. godine.

Sa Milanom je bila u braku 16 godina, do 1995. godine. I nakon razvoda ostali su u dobrim odnosima, a njegova smrt u avgustu 2019. godine duboko je potresla Merimu.

Odrasla je u ulici Božidara Adžije na Kalvariji, pored Železničke pruge, u Zemunu. Rođena je 9. novembra 1953. godine u Beogradu kao Merima Kurtiš. Išla je u Osnovnu školu „Majke Jugovića“. Snimila je više od 25 albuma i otpevala neke od bezvremenskih hitova kao što su „Ivanova korita“, „Ruzmarin“, „Zbog tebe“ i mnoge druge.

FOTO: RAJKO RISTIĆ