

Seka Aleksić podelila recept za kremastu tortu koja svima uspeva: Jednostavna, ne peče se, a preukusna
Pesak torta po receptu Seke Aleksić uspeva baš svima
Seka Aleksić važi za ženu koja sve zna i može, pa tako uspeva godinama da ostane jedna od najvećih muzičkih zvezda, da bude divna supruga i majka, a pokazala je i da je odlična domaćica.

youtube printscreen/C slatka tradicija – U kuhinji sa Sekom Aleksić
Pesak torta po receptu Seke Aleksić sprema se brzo i lako
Porodica Seke Aleksić voli njene kulinarske specijalitete, a sinovi se posebno obraduju kolačima i tortama koje ona za njih sa ljubavlju sprema. Da je ekspert za poslastice dokazala je odavno, a pesak torta po receptu Seke Aleksić postaće vam jedna od omiljenih.
Sastojci:
1 l mleka
200 g šećera
3 C Pudinga sa ukusom vanilina
1 kesica C Vanilin šećera
150 g maslaca
150 g mlevenog keksa
80 g mlečne čokolade
80 g C Kokosovog brašna
2 kesice C Šlag krema belog, sa ukusom slatke pavlake
mleko za šlag prema uputstvu sa pakovanja

youtube printscreen/C slatka tradicija – U kuhinji sa Sekom Aleksić
Pesak torta po receptu Seke Aleksić se priprema ovako:
U 2 dl hladnog mleka rastvoriti puding. 8 dl mleka sipati u šerpu, dodati šećer i staviti da provri.
Pročitajte Tajna je kuvanju ne u prženju – Seka Aleksić podelila trik za jelo koje obožavaju i deca i odrasli
Kada provri sipati puding rastvoren u mleku i skuvati ga prema uputstvu sa pakovanja (oko 5 minuta na srednjoj temperaturi uz neprekidno mešanje). Umešati vanilin šećer.
Na šerpu u kojoj je puding staviti poklopac ili pokriti providnom folijom kako se tokom hlađenja ne bi stvorila korica. Mešati ga povremeno tokom hlađenja. Ohladiti ga na sobnoj temperaturi.

youtube printscreen/C slatka tradicija – U kuhinji sa Sekom Aleksić
Margarin ili puter sobne temperature umutiti mikserom i dodati u ohlađeni puding i ponovo umutiti. Smesu podeliti na tri jednaka dela. U prvi deo umešati mleveni keks i staviti na dno modle prečnika oko 20 cm.

youtube printscreen/C slatka tradicija – U kuhinji sa Sekom Aleksić
U drugi deo umešati istopljenu čokoladu, premazati preko sloja sa keksom. U treći deo umešati kokos, premazati preko čokoladnog sloja. Šlag umutiti prema uputstvu sa pakovanja i premazati tortu.
Gotovu tortu ostaviti u frižideru nekoliko sati (najbolje preko noći), dekorisati po želji i poslužiti.