Dom Seke Aleksić svet portal svet ATA images
Svet

June 1, 2024 11:45

By

Seka Aleksić podelila recept za kremastu tortu koja svima uspeva: Jednostavna, ne peče se, a preukusna

Pesak torta po receptu Seke Aleksić uspeva baš svima

Seka Aleksić važi za ženu koja sve zna i može, pa tako uspeva godinama da ostane jedna od najvećih muzičkih zvezda, da bude divna supruga i majka, a pokazala je i da je odlična domaćica.

Pesak torta po receptu Seke Aleksić svet novine svet portal

youtube printscreen/C slatka tradicija – U kuhinji sa Sekom Aleksić

Pesak torta po receptu Seke Aleksić sprema se brzo i lako

Porodica Seke Aleksić voli njene kulinarske specijalitete, a sinovi se posebno obraduju kolačima i tortama koje ona za njih sa ljubavlju sprema. Da je ekspert za poslastice dokazala je odavno, a pesak torta po receptu Seke Aleksić postaće vam jedna od omiljenih.

Sastojci:

1 l mleka
200 g šećera
3 C Pudinga sa ukusom vanilina
1 kesica C Vanilin šećera
150 g maslaca
150 g mlevenog keksa
80 g mlečne čokolade
80 g C Kokosovog brašna
2 kesice C Šlag krema belog, sa ukusom slatke pavlake
mleko za šlag prema uputstvu sa pakovanja

Pesak torta po receptu Seke Aleksić svet novine svet portal

youtube printscreen/C slatka tradicija – U kuhinji sa Sekom Aleksić

Pesak torta po receptu Seke Aleksić se priprema ovako:

U 2 dl hladnog mleka rastvoriti puding. 8 dl mleka sipati u šerpu, dodati šećer i staviti da provri.

Pročitajte Tajna je kuvanju ne u prženju – Seka Aleksić podelila trik za jelo koje obožavaju i deca i odrasli

Kada provri sipati puding rastvoren u mleku i skuvati ga prema uputstvu sa pakovanja (oko 5 minuta na srednjoj temperaturi uz neprekidno mešanje). Umešati vanilin šećer.

Na šerpu u kojoj je puding staviti poklopac ili pokriti providnom folijom kako se tokom hlađenja ne bi stvorila korica. Mešati ga povremeno tokom hlađenja. Ohladiti ga na sobnoj temperaturi.

Pesak torta po receptu Seke Aleksić svet novine svet portal

youtube printscreen/C slatka tradicija – U kuhinji sa Sekom Aleksić

Margarin ili puter sobne temperature umutiti mikserom i dodati u ohlađeni puding i ponovo umutiti. Smesu podeliti na tri jednaka dela. U prvi deo umešati mleveni keks i staviti na dno modle prečnika oko 20 cm.

Pesak torta po receptu Seke Aleksić svet novine svet portal

youtube printscreen/C slatka tradicija – U kuhinji sa Sekom Aleksić

U drugi deo umešati istopljenu čokoladu, premazati preko sloja sa keksom. U treći deo umešati kokos, premazati preko čokoladnog sloja. Šlag umutiti prema uputstvu sa pakovanja i premazati tortu.

Gotovu tortu ostaviti u frižideru nekoliko sati (najbolje preko noći), dekorisati po želji i poslužiti.

AUTOR: Svet

IZVOR: youtube printscreen/C slatka tradicija

FOTO: ata images, youtube printscreen