Pita od bajatog hleba
bakina kujna

May 6, 2023 13:45

By

Žao vam je da bacite stari hleb? Evo savršenog predloga kako da ga iskoristite (recept)

Pita od bajatog hleba – iskoristite restlove hleba za pripremu ukusnog doručka ili večere

Posetite poznati domaći kulinarski sajt www.bakinakujna.rs te u bogatoj ponudi proverenih domaćih recepata pronađite svog favorita i pripremite ukusno slano ili slatko jelo za svoju porodicu.

za 5 osoba
mrsno jelo
priprema: 20 min.
pečenje: 40 min.

Sastojci:
* 1 manja vekna hleba
* 2 kašike senfa
* 2 kašike kečapa + 50 g
* 400 ml mleka
* 1/2 kašičice origana
* 150 g pečenice
* 200 g kačkavalja
* 3 jajeta

* 4 kašike ulja
* 150 g šampinjona
* so

Pročitajte: Kremasta, a voćn – Neskvadišnja rolat torta je nešto što morate probati (recept)

Pita od bajatog hleba

Ženja Aćimović

Priprema:
1. Bajati hleb iseći na kockice dimenzija 1,5dž1,5 cm.
2. Posebno umutiti jaja, mleko, senf, 2 kašike kečapa i 2 kašike ulja.
Smesu preliti preko kockica hleba i promešati.
3. Pečenicu iseći na trakice, a kačkavalj izrendati nakrupno. Iseckane
sastojke ubaciti u vanglicu sa hlebom, dodati malo origana i promešati.
4. Tepsiju obložiti papirom za pečenje i izliti u nju smesu za pitu. Smesu
poravnati.
5. Šampinjone iseći na deblje listove i propržiti na ulju da puste suvišnu
tečnost. Rasporediti ih preko smese u tepsiji i odozgo poprskati preostalim
kečapom.
6. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok korica ne porumeni.
Savet: Povedite računa da vekna hleba bude manja kako pita ne bi bila
suva.

Ove i mnoge druge proverene recepte naći ćete na sajtu
www.bakinakujna.rs

AUTOR: SVET

IZVOR: Bakina kujna

FOTO: Ženja Aćimović