Podmladite vrat i dekolte svet novine svet portal
Svet

April 14, 2024 14:15

By

Zaustavite starenje: Top 6 načina da podmladite vrat i dekolte

Podmladite vrat i dekolte uz pomoć ovih saveta

Vrat i dekolte prekriveni su veoma tankom kožom. Manje je prokrvljena od kože lica, ima manje potpornih vlakana, ali i manje lojnih žlezda koje bi joj omogućile da bude adekvatno hidrirana i zaštitile je od negativnih spoljnih uticaja. Osim toga, koža vrata je usled pokreta tog dela tela sklona pojavi bora, a ne treba zaboraviti ni na mogućnost pojave podbratka s obzirom na to da nema potporu koja bi se suprotstavila sili gravitacije pod vilicom. Ukoliko imate duži vrat, velika je verovatnoća da će se naborati mnogo ranije nego kod drugih žena, a ako je izrazito kratak, pod većim ste rizikom od stvaranja podbratka, ali uz pravilnu negu možete usporiti ili potpuno sprečiti tu pojavu. Magazin „Srećna žena” u novom broju donosi savete i trikove pomoću kojih možete sprečiti pojavu znakova starenja na vratu i dekolteu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by TV Novele (@tv_novelesrbija)

Šest načina kako da zaustavite starenje i podmladite vrat i dekolte

1. Zaštita od sunca

Nanosite zaštitnu kremu svakog dana i obavezno je mažite na dekolte, naročito ako nosite „otvoreniju” majicu. Na taj način ćete izbeći stvaranje mrlja i bora na koži, biće zategnuta i usporićete njeno starenje.

2. Redovno vežbanje

Sprečite opuštanje kože jačanjem mišića vrata i grudnog koša! To ne moraju biti nikakve komplikovane vežbe. Upravo suprotno! Možete ih raditi u svako doba, čak i dok ste na poslu. Ako imate podbradak, preporučuje se da isplazite jezik i držite ga tako minut-dva ili da jezikom dotaknete gornji zid usne duplje.

Pročitajte Vožnja bicikla otklanja najveću brigu svih žena, recite mu zbogom

3. Tuširanje

Masirajte dekolte svaki put kad se tuširate… To činite tako što ćete kružnim pokretima usmeravati mlaz vode ka dekolteu, s tim što je važno da voda bude hladna (ili bar što je hladnija moguće). Na taj način ćete poboljšati cirkulaciju u tom području i sprečićete da se koža „oklembesi” pre vremena.

Podmladite vrat i dekolte svet novine svet portal

getty images

4. Nežni piling

Jednom nedeljno uklonite mrtve ćelije kože pilingom. Na taj način će svi preparati koje svakodnevno koristite lakše prodreti u kožu. Ono što je važno jeste da prilikom pilinga budete nežni kako ne biste oštetili ili iziritirali osetljivu kožu u predelu vrata i dekoltea. Inače, sjajnu smesu za piling napravićete ako pomešate med i kristal šećer.

5. Dobar brushalter

Veoma je važan kako grudi ne bi rastezale kožu dekoltea. Ako izaberete odgovarajući grudnjak, grudi neće toliko povlačiti kožu, pa neće doći do rastezanja. Katkad je dobro dati nešto više novca za kvalitetan grudnjak nego štedeti i kupiti onaj koji će vam doneti više štete nego koristi. Uzgred, ukoliko vežbate, ne preterujte sa sklekovima s obzirom na to da oni dovode do stvaranja nabora između dojki.

Pročitajte Ne možete bez telefona, slatkiša, grickalica – Evo kako da pobedite zavisnost

6. Podignite glavu

Mnoge žene često sede ili šetaju pognute glave dok, na primer, gledaju u mobilni telefon. Veoma je važno voditi računa o pravilnom držanju tela u svakoj prilici, naročito ako se ne krećete previše. Na taj način ćete sprečiti stvaranje bora u predelu vrata, ali i probleme koji mogu nastati sa vratnim mišićima.

Podmladite vrat i dekolte svet novine svet portal

Srećna žena

Na koje još načine možete da podmladite vrat i dekolte i sprečiti pojavu znakova starenja saznaćete čim nabavite novi broj magazina „Srećna žena”. Sada izlazi jednom mesečno – svakog 5. u mesecu – pa ako još nemate aprilsko izdanje, trknite do najbliže trafike kako biste ga nabavili na vreme!

AUTOR: Svet

IZVOR: Magazin Srećna žena

FOTO: GETTY images