Stil Olivere Balašević
Scandal

26 априла, 2022 19:00

Nakon Đoletove smrti više ništa nije isto: O Oliveri Balašević danas svi pričaju, evo i zašto

Porodica Balašević neguje tradicinalne običaje a osim toga obožavaju proleće i uređenje dvorišta

U Jovana Cvijića, čuvenoj ulici u Novom Sadu, proleće je odavno zakucalo na vrata. Čuje se zvonak cvrkut ptica a grane predivnih bagremova i oraha miluju krov velelepne kuće u kojoj živi, večiti devojčurak, Olivera Balašević. Da je za nju ovo jedno od najznačajnijih godišnjih doba, znamo, budući da Oliverin rođendan pada 29. aprila a Đoletov samo nekoliko dana kasnije, 11. maja.

Pročitajte: PRVI PUT BEZ ĐOLETA: Balaševićev sin objavio fotografiju koja je rastužila mnoge!

Porodica Balašević – Ulica Jovana Cvijića okupana prolećnim Suncem i tek procvalim cvećem

Povodom nadolazećeg rođendana najvećeg pesnika i umetnika, Olivera je na svom „Instagram“ nalogu podelila odmomak iz njene knjige, podsetivši nas sve da nikad ne zaboravimo čoveka koji je svojim pesmama pomirio mnoge zavađene i zaljubio potpune neznance. Stihove pratila je njena fotka a društvo joj je pravilo tek procvetalo cveće.

– Roditi se sa tim takmičarskim duhom, željom za postignućem, svakako ide uz energetsku bateriju na solarno punjenje koja me je držala u pokretu od ranog jutra do kasne večeri kada bi mi, uprkos umoru, zasjale radosno oči kao gipsanom baštenskom patuljku – citirala je rečenicu iz svog romana „Planeta Dvorište“ uz fotografije na kojima se predstavila u neobičnom izdanju.

Pročitajte: Vremeplov: Pogledajte kako su izgledali Đorđe i Olivera Balašević na početku njihove ljubavi (foto)

Znam samo da su se po ustaljenom redosledu smenjivali dan i noć, i da se prethodni meseci nisu merili ni nedeljama, ni satima, o minutima da i ne govorim. Prolazili su kroz pesme bez zastajkivanja, saplićući se samo onda kada na kraju stiha naiđu na tri tačke. Istrajno i bez predaha sastavljavljala sam rasute niti Svile, verujući da su posvećeni stihovi još nečije spasenje. Svet ne možeš pesmom spasti, govorio je… A ja bih na to samo prkosno odmahnula glavom, mrmljajući: ako spasiš svoje Dvorište, spasao si celu Planetu. Verujem da među onima koji prate ono što danas radimo ima i onih koji nas poštuju. Prekaljeni smo borci i naša jaka povezanost proističe iz okolnosti koje su mogle da se dese u porodici. Vatreni obruči koje nam Bog postavlja su na sve većoj visini… I zato nije lako. I nije za svakog.

Pročitajte: ŠOK detalji koji se KRIJU: Ovo je ISTINA o smrti Balaševića!

– I kako iz kuće izbivam i ređe nego ona ženska figurica iz barometarske kućice, sve češće u prolazu čujem pitanje – Šta ima novo kod vas? Ništa, svom srećom, sve je po starom… U tvom ogledalu je lik iz snova: Ona Stara, alijas, K’o Nova, glasi stih? I dok Jahači Apokalipse mamuzaju svoje konje u galop, pored svega toga, rođendani, pokloni u travi od Uskršnjeg zeke, fotografije sa letovanja, iz dvorišta, sa letovanja u dvorištu… I večno sanjaš, svetom putuješ bez putovanja, eto još jednog stiha? Možda se ipak može svet pesmom spasiti –  emotivno je napisala Olja.

Najnovije na portalu Marie Claire

AUTOR: SCANDAL

FOTO: Instagram / Nebojša Babić Gloria magazin